Weer brandje gesticht nabij het bos

Vrijdag rond 15.30 uur werd de brandweer van Castricum, Limmen en de Officier van Dienst opgeroepen voor een natuurbrand op het terrein van Dijk en Duin bij het voormalige  voetbalveld. Toen Castricum als eerste ter plaatse was, werd snel het sein brandmeester gegeven en kon de rest weer naar huis. Er was een brandje gesticht bij een paar boomstammen. Dit was een paar weken geleden ook al het geval in de duinen langs de Zeeweg. Het liep ook nu weer goed af en de schade bleef beperkt. Met de grote natuurbranden rond Schoorl in het achterhoofd, vraagt de brandweer aan getuigen contact op te nemen met de politie.
Vorige week maandag om 19.00 uur moest de brandweer in actie komen omdat de brandmelder afging in zorgcentrum De Boogaert. Het alarm in de keuken was afgegaan door het koken.
Een dag later om 21.45 uur zou er een boom gevaarlijk over de weg hangen op de Gerbrandsven. Ter plaatse bleek er een tak op de weg te liggen. De brandweer roept burgers op om in zo’n geval niet meteen de brandweer te bellen, maar de tak zelf even aan de kant te leggen. Foto: Hans Peter Olivier.