Weel Verzekeringen & Hypotheken en Nh1816 doneren verrassingsboxen

Castricum – Verse appelsap, een sleutelhanger en een heerlijke zelfgemaakte taart voor bij de Castricumse losse thee. Op de dagbesteding van Hof van Kijk-Uit waren ze vorige week druk bezig om 130 verrassingspakketten in te pakken. De bestelling kwam van Weel Verzekeringen & Hypotheken en wordt bezorgd bij de deelnemers aan het maatjesproject van Stichting Welzijn Castricum.

,,Kijk! Dit is niet zomaar een taart”, zegt Frida vol trots, wijzend op het kleine ronde taartje. ,,Het is gemaakt van dadels en er zit kokos overheen.” Tijdens de lockdown is het rustig in de horecagelegenheid van Hof van Kijk-Uit. Voor de mensen zoals Frida die hier tijdens de dagbesteding met hart en ziel eten en drinken bereiden voor recreanten, is het een zware tijd. Daarnaast mist het boscafé de omzet.

Iets terug doen

Dat er nu meerdere mensen in het atelier van Hof van Kijk-Uit hard werken om 130 tassen te vullen met heerlijke taarten, is te danken aan een idee van Sander Weel, de eigenaar van Weel Verzekeringen & Hypotheken. ,,In tegenstelling tot veel ondernemers zoals winkels en horeca in Castricum, gaan onze werkzaamheden gewoon door. Daar zijn we dankbaar voor, maar we vinden het belangrijk om iets te doen voor een ander waar het minder gaat.”

Maatjes koppelen

De gelukkigen die een tas ontvangen, zijn ouderen en mindervaliden die zich via Stichting Welzijn Castricum hebben aangemeld voor het maatjesproject. Om de eenzaamheid te bestrijden kunnen zij wandelen, een museum bezoeken, handwerken of andere bezigheden uitoefenen met een maatje. Esther Boehmer, werkzaam bij de Stichting, maakt mede de match tussen de maatjes. ,,Mensen geven zich vrijwillig bij ons op om iets voor een ander te doen. In hun interessegebied koppelen wij ze graag aan iemand die alleen is en hun gezelschap erg waardeert.”

Luisterend oor bieden

Ook het maatjesproject heeft te lijden onder de coronaperikelen. ,,Daar waar mensen voorheen makkelijker bij elkaar over de vloer kwamen, ligt de focus nu met name op met elkaar bellen en wandelen samen. Na het bellen van bewoners van 77 jaar en ouder, bekend bij Stichting Welzijn Castricum, zijn de aanvragen voor wandel- en belmaatjes flink gestegen. Maar ook enthousiaste vrijwilligers meldden zich spontaan aan om in deze behoefte te voorzien. Dat verdient een pluim!”

Rekening voor Weel Verzekeringen & Hypotheken

De tassen van het Hof van Kijk-Uit zijn bedoeld om zowel de mensen die gezelschap nodig hebben als de vrijwilligers die het geven, mee te verrassen. De rekening gaat naar Weel Verzekeringen & Hypotheken, die voor de actie met succes een beroep deed op de coöperatie Nh1816 Verzekeringen.

Hoog bezoek

De financieel directeur Rémon Chattellon van Nh1816 kwam persoonlijk een kijkje nemen in het atelier waar alle tassen ingepakt waren. Hij legt uit: ,,Nh1816 Verzekeringen is businesspartner van het kantoor van Sander Weel. Vanuit onze coöperatie investeren we jaarlijks een goed deel van de winst in lokale maatschappelijke initiatieven. Aan het begin van de coronaperiode in 2020 hebben wij een speciale donatieactie opgezet ter bestrijding van de mentale en sociale gevolgen van COVID-19.

Extra bijdrage Hof van Kijk-Uit en de Oude Keuken

Naast de verrassingsboxen voor de maatjes van Stichting Welzijn, konden ook de stichtingen achter de dagbestedingen van het Hof van Kijk-Uit en van de Oude Keuken rekenen op steun. De Oude Keuken zocht onlangs de media op met een noodkreet. Sander Weel: ,,Samen met Nh1816 hebben we daarom een donatie van € 1.500 gedaan. We wensen ze veel succes en geluk toe om de uitdagingen in deze moeilijke periode aan te kunnen.”

Voordat alle betrokkenen bij de actie op veilige afstand op de foto gaan, wordt uiteraard nog even geproefd van de dadeltaart van Frida. Dit is een vast onderdeel op de menukaart als het Hof van Kijk-Uit straks weer gasten mag ontvangen.