Weel neemt intrek in pand aan Burgemeester Mooijstraat

Castricum – Weel Verzekeringen & Hypotheken is verhuisd. Afgelopen week nam het bedrijf zijn intrek in het nieuwe onderkomen aan de Burgemeester Mooijstraat 6. Daarmee ging een lang gekoesterde wens in vervulling. Deze locatie biedt voldoende ruimte om meerdere klanten tegelijk te kunnen ontvangen, ook is er nu een ruime keuken waar de teamleden de lunch kunnen gebruiken.

Cor Weel, de opa van huidig eigenaar Sander Weel, startte zijn verzekeringskantoor aan de Jan Hobergstraat en verhuisde het bedrijf in 1975 naar de Dorpsstraat. Daar nam zoon Gert-Jan in 1990 het stokje over, inmiddels is kleinzoon Sander (38) al ruim acht jaar de eigenaar van het bedrijf. Onder zijn leiding breidde het aantal taken diensten zich uit en groeide het team van vier naar elf personen. Al die tijd bleef het kantoor echter in hetzelfde pand gevestigd, waar het allemaal steeds krapper werd.

Sander: ,,We wilden per se in het dorpshart blijven, zodat iedereen altijd gemakkelijk bij ons binnen kan lopen. Maar het aanbod in bedrijfspanden is schaars, zeker gezien de oppervlakte die we nodig hebben.’’ Het pand aan de Burgemeester Mooijstraat 6 kwam recent voor de tweede keer in relatief korte tijd in de verkoop en de eerste gegadigde trok zich terug. Dat betekende voor Weel de gouden kans om het alsnog te verwerven.

Dienstverlening

Naast verzekeringen heeft het bedrijf tegenwoordig ook een volwaardige hypotheekafdeling en kan men er terecht voor financieel advies met betrekking tot de pensioenopbouw. Weel: ,,Vaak weten mensen niet precies hoe hun financiële situatie zal zijn vanaf de pensioengerechtigde leeftijd. Wij kunnen dat voor iemand in kaart brengen en vervolgens de mogelijkheden toelichten om wat extra geld te sparen.’’ Naast dit alles is Weel sinds februari 2022 ook zelfstandig adviseur van RegioBank, waardoor Castricum weer een echt bankkantoor terugkreeg.

Het ontwerp voor het interieur van het nieuwe kantoorpand is verzorgd door Studio RIANKNOP uit Amsterdam. ,,Rian is een klant van ons, wij hebben haar gevraagd na te denken over de inrichting van ons pand met oog voor duurzaamheid. Op de vloer liggen gerecyclede bakstenen, afkomstig van een gesloopt pand in Amsterdam, op het plafond is voor de akoestiek een coating aangebracht waarin gerecycled papier is verwerkt.’’

Duidelijk moge zijn dat Weel Verzekeringen & Hypotheken de toekomst met vertrouwen tegemoet ziet. ,,Waar veel collega’s in de branche overgenomen worden door grote bedrijven, kiezen wij bewust niet voor die weg. Wij willen laagdrempelig en dichtbij de inwoners blijven staan.’’