Afsluitingen toe- en afritten A22

De werkzaamheden aan de Velsertraverse (N197) die aanvankelijk komend weekend plaats zouden vinden worden opgeschoven. Vanwege de te verwachte winterse weersomstandigheden vinden de wegwerkzaamheden nu plaats in het weekend van 23–24 januari. De geplande werkzaamheden op 30–31 januari worden eveneens met een week doorgeschoven en vinden nu plaats in het weekend van 6–7 februari, mits de weersomstandigheden dit toelaten. 

Van vrijdag 22 januari (20.00 uur) tot maandag 25 januari (06.00 uur) zijn de toerit naar de A22 richting Alkmaar vanuit de richting Beverwijk/Tata Steel, de toerit naar de A22 richting Haarlem en de afrit van de A22 vanuit de richting Haarlem naar de Parallelweg afgesloten. Alleen de afrit vanuit de richting Alkmaar naar  Beverwijk, de afrit van de A22 richting Beverwijk/Tata Steel en de toerit naar de A22 richting Alkmaar vanuit de richting Beverwijk/Tata Steel blijven dit weekend open. In Beverwijk is ook de Lijndenweg van het kruispunt met de Parallelweg  afgesloten.

Van vrijdag 5 februari (20.00 uur) tot maandag 8 februari (06.00 uur) zijn de afrit vanaf de A22 vanuit Alkmaar naar Beverwijk en de afrit van de A22 vanuit Haarlem richting Beverwijk/Tata Steel afgesloten. Alleen de toerit vanuit Beverwijk richting Haarlem, de toeritten naar de A22 richting Alkmaar vanuit de richtingen Beverwijk/Tata Steel en de Parallelweg en de afrit van de A22 richting de Parallelweg blijven dit weekend open. In Beverwijk is ook de Lijndenweg van het kruispunt met de Parallelweg  afgesloten.

Het verkeer op de N197 ter hoogte van de Velsertraverse wordt in beide richtingen over één weghelft geleid. Per rijrichting is één rijstrook open. Verkeer richting Beverwijk wordt omgeleid via de A9, afslag Beverwijk Bazaar. Verkeer op de A22 kan gebruik maken van de noordelijke calamiteitenboog, om naar de A9 te gaan, richting afslag Beverwijk Bazaar. Verkeer van en naar de Lijndenweg wordt omgeleid via de Zuiderkade.