Week tegen de Eenzaamheid

In Nederland voelt ruim een kwart van de bevolking zich gematigd eenzaam en negen procent sterk eenzaam (bron: www.cbs.nl). Deze cijfers dateren zelfs nog uit 2019, dus vóór de coronapandemie. Om eenzaamheid tegen te gaan is het van 29 september tot 6 oktober de Week tegen Eenzaamheid. Welzijn Castricum organiseert voor deze week veel activiteiten.

De week wordt afgetrapt op vrijdag 30 september met Dauwtrappen door de duinen, afsluitend een heerlijk ontbijt bij De Oude Keuken. Verzamelen om 08.00 uur bij Onderlangs, de deelnamekosten bedragen 5 euro per persoon. Vragen en aanmelden via c.min@welzijncastricum.nl of 0251 656562.

Op woensdag 5 oktober kun je aansluiten bij de Tafel van Veel, het restaurant naar keuze houdt een tafel vrij voor diegenen die op zoek zijn naar gezelligheid en van uit eten gaan houden. Voor een gereduceerd tarief bieden de restaurants lunch of diner aan (respectievelijk 7,50 en 15,00 euro) en natuurlijk gezelligheid. De lunch wordt aangeboden door De Oude Keuken en het diner bij het Ruiterhuys en Restaurant VRIJ. Reserveer de dag van tevoren bij het desbetreffende restaurant.

Voor jongeren organiseert Jongerenwerk een barbecue en pubquiz. Vanaf 17.00 uur kun je aansluiten en het is geheel gratis. Aanmelden via k.stolk@welzijncastricum.nl. Kijk op www.welzijncastricum.nl/weektegeneenzaamheid voor alle activiteiten. (Foto: Daniel Reche via Pixabay)