Wedstrijden voor kinderen en jongeren over onze toekomst

Castricum – Steeds scherper zien we de gevolgen van de klimaatverandering. Niet alleen meer ver weg, maar ook in eigen land. Om ook de jongere generatie te betrekken bij de klimaatverandering, organiseert CALorie in de komende maand wedstrijden. In samenwerking met Transitie Castricum en Extinction Rebellion Castricum zet men kinderen en jongeren aan het denken over onze toekomst.

CALorie: ,,Als de huidige klimaatveranderingen ongewijzigd doorgaan, zullen we daar allemaal de gevolgen van ondervinden. Onze toekomst begint immers nu. Voor onze kinderen en jongeren geldt dat het grootste deel van hun leven zich zal afspelen in deze toekomst. Hoe zal hun wereld eruitzien, hoe willen zij het tij keren? En hoe kunnen en willen zij hun toekomstige wereld vormgeven?’’ Om die vragen te beantwoorden, kunnen kinderen en jongeren van 4 tot 24 oktober deelnemen aan twee wedstrijden. De wedstrijd ‘Onze Toekomst: ons beeld’ is bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Zij maken een tekening, een (strip)verhaal, een gedicht, een fotoserie, een filmpje of een knutselwerk over hun droomwereld van de toekomst. Ze mogen ook een uitvinding tekenen of bouwen die helpt om die toekomstige droomwereld uit te laten komen.

Prijzen

De wedstrijd ‘Onze toekomst: we gaan ermee aan de slag’ is gericht op jongeren die voortgezet onderwijs of (middelbaar) beroepsonderwijs volgen. In deze wedstrijd gaan jongeren, individueel of in teams, hun eigen challenge aan om de klimaatverandering tegen te gaan. De inzending voor de wedstrijd is een verslag van deze challenge, in de vorm van een tekst, foto of video. Dit verslag kunnen ze opsturen naar de organisatie of delen via sociale media. Natuurlijk zijn er ook prijzen te winnen. Iedereen die iets instuurt, krijgt een (duurzame) prijs. Voor de winnaars van elke wedstrijd is er een hoofdprijs en een eerste, tweede en derde prijs. Deelnemers (of hun ouders) krijgen gedurende de wedstrijd tips toegestuurd over inspirerende activiteiten en/of evenementen op het gebied van duurzaamheid.

Informatie

Meer informatie over de wedstrijden is op www.calorieenergie.nl/onze-toekomst te vinden. Via deze website kunnen deelnemers zich inschrijven van 4 tot 24 oktober. De prijsuitreiking vindt plaats op 27 november. (Foto: Pixabay)