Wederom succes voor DOS turnsters

Castricum – In het weekend van 8 en 9 februari werden de tweede voorwedstrijden van Rayon Kennemerland door een aantal DOS turnsters geturnd.

In de categorie pre-instap D2 deden Eef Dijkhuizen, Maud Marquilhas en Jill de Ruijter ontzettend hun best. Jill won een zilveren medaille. In de tweede wedstrijd was de beurt aan Iris Spil (instap D1), Roos Grimminck en Eline Korthouwer (jeugd 1 D1). Iris en Roos eindigden beide op de derde plek. Alledrie de turnsters stromen door naar Finale Zuid.

Tijdens de derde wedstrijd kwamen Kim Zentveld, Elise Geurtsen, Isabel Stein, Fleur Denneman (instap D2), Michelle Grogniet en Marinka Jonker (junior divisie 5) in actie. Het deelnemersveld was net te sterk om een medaille te behalen. Fleur stroomt wel door naar Finale Zuid. Afsluitend de junioren vierde divisie. Quinty Brand, Sophie Denneman, Anna Borst en Jet Dreijer zaten in een heel sterk deelnemersveld. Geen podiumplaatsen, maar Jet, Quinty en Sophie mogen wel door naar de Regiofinale.

Zondag begon de dag vroeg voor Feline van Graas, Eva Agterberg (pupil 1 D2) en Tessa Schermer (pupil 2 D1). Feline won een medaille voor haar vierde plaats. In de Pupil 2 D2 en Senioren vierde divisie lieten Féline Denneman en Ilse Straver hun beste oefeningen zien. Dit leverde Féline het brons op voor een vijfde plaats. Sanne Spil (jeugd 1 D2), Janna Louwen en Anna van Egmond (senior vijfde divisie) sloten het weekend af. De doorstroming voor die wedstrijd wordt nog bekend gemaakt.

(Foto v.l.n.r.: Maud Marquilhas, Jill de Ruijter en Eef Dijkhuizen – aangeleverd)