Wederom chaotisch Meervogels in Akersloot

Akersloot – Meervogels ’31 2 was deze keer kansrijk in hun treffen tegen HBC 2 uit Hillegom, maar het gemis aan doelpuntenmakers deed hen wederom de das om. De bezoekers gingen met een 0-2-overwinning weg uit ons dorp en de eerste punten wachten nog op ons. Meervogels ’31 1 speelde op een moeilijk bespeelbaar veld de thuiswedstrijd tegen KFC en uiteindelijk werd het een copy van de eerdere thuispartijen.

Door Nico Adrichem, Meervogels ‘31

Na een goed kwartier was het plots KFC dat de score opende, nadat Meervogels de bal niet uit de gevarenzone weg kreeg. Beide ploegen hadden daarvoor enige speldenprikken uitgedeeld, maar konden ook niet imponeren. De thuisploeg probeerde daarna de bakens te verzetten, maar het gemis van topscorer Tom Adrichem deed zich gelden. Een makkelijk gegeven rode kaart voor KFC leek Meervogels op het goede spoor te brengen, maar het zegt genoeg dat geblunder bij balbezit KFC aan de 0-2 hielp. Het mag duidelijk zijn dat Meervogels de bal liever niet heeft om gevaarlijk te zijn en dat geeft te denken.

Tweede helft

Na rust verwacht je een ander georganiseerd Meervogels: 0-2 achter tegen tien man… maar helaas: chaos troef in de Akersloter geledingen en ik telde driemaal een Koger uitval, die gevaarlijker was dan onze kansen op doelpunten. Toch was het al snel Lex Broertjes die de 1-2 aantekende op goed aangeven van Sem Leijen. Het geloof was er wel, maar de echte kwaliteit ontbrak om KFC toen pijn te doen. De mooie gelijkmaker van gelegenheidsspits Erwin Krom kwam echt uit de lucht vallen en tegen het ondertal leek Meervogels op zoek naar een driepunter.

Hoe anders was de realiteit: een uitval in de 88e minuut, een lichte overtreding van Roy de Bruijn en de zwak leidende arbiter beoordeelde van grote afstand dat een penalty de oplossing was. In mijn ogen een cadeautje voor de rode kaart, maar KFC pakte dit uit: 2-3. De toen nog te spelen tijd bleek voor Meervogels’31 niet genoeg om het derde verlies in drie thuiswedstrijden te voorkomen. Een echte kater voor de thuisploeg; de goede organisatie van ZAP uit zagen we helaas niet terug en zo zakken we terug naar de onderste regionen in de 2e klasse A en dat zou niet nodig zijn.

Programma 5 november:

11.30 uur FC Abcoude 2 – Meervogels ’31 2
14.00 uur JVC 1 – Meervogels ’31 1

Blijf achter de selectie staan, dan komt het goed!

Op de foto:
De rode kaart van KFC in beeld. (Foto: Lynn Adrichem)