Webinar over subsidie voor duurzaamheid groot succes

Regio – Een vorige week gehouden webinar over subsidie voor duurzaamheid is een groot succes geworden. Dit webinar werd door GreenBiz IJmond georganiseerd om ondernemers te wijzen op de subsidiemogelijkheden die de provincie Noord-Holland biedt. Ongeveer dertig bedrijven namen hieraan deel.

Samen en lokaal bedrijven verduurzamen. Uw bedrijf klaar maken voor de energietransitie, zorgen voor een beter milieu en dat terwijl u uw energierekening naar beneden ziet gaan. Al vaker hebben ondernemers in de IJmond stappen gezet om hun bedrijf te verduurzamen. De provincie Noord-Holland ondersteunt deze initiatieven en komt daarom met een nieuwe subsidie: de Uitvoeringsregeling HIRB+ subsidie Noord-Holland. GreenBiz IJmond lichtte deze subsidiemogelijkheid vorige week uitgebreid toe. ,,Onze missie is het bedrijfsleven in de IJmond te verduurzamen. Een subsidie helpt daarbij. Wij brengen bedrijven bij elkaar om gezamenlijk aanspraak te maken op deze subsidie”, aldus Erna Hilbers, projectleider GreenBiz IJmond.

Subsidie

De provincie Noord-Holland biedt ondernemers de mogelijkheid om te investeren in duurzame maatregelen. Voor het plaatsen van zonnepanelen kunnen ondernemers 10% van hun investering laten subsidiëren. Ook voor overige duurzaamheidsmaatregelen zoals het plaatsen van isolatie, ledverlichting, kleine windmolens en oplaadpunten kunnen ondernemers aanspraak maken. Hierop wordt 20% subsidie verleend. ,,Met deze regeling wil de provincie Noord-Holland de economie een duurzame impuls geven, door subsidiering van energiebesparingsmaatregelen op bedrijventerreinen in Noord-Holland”, aldus Robert Cornfield van de provincie.

Inschrijven met GreenBiz IJmond

De provincie Noord-Holland wil ook de samenwerking met bedrijven onderling bevorderen. Daarom heeft het als vereiste dat een aanvraag ingediend wordt door minimaal drie bedrijven. En daarbij komt GreenBiz IJmond om de hoek kijken. Zij brengt de bedrijven bij elkaar en gaat samen met bedrijven aan de slag om de subsidie binnen te halen. ,,Ik ben blij met de service en heldere toelichting die GreenBiz IJmond heeft geregeld. We gaan er mee aan de slag. We stellen de ondersteuning zeer op prijs,” aldus Jaap Zijlstra van Post Staalbouw. Ondernemers die graag willen deelnemen maar er vorige week niet bij konden zijn, kunnen via info@greenbizijmond.nl contact opnemen. (Foto: Pixabay)