Wat doet het hoogheemraadschap precies? Uitleg in twaalf verschillende talen

Regio – Volgende week kiezen we niet alleen de leden van Provinciale Staten, maar ook de bestuurders van de waterschappen. In onze regio is hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) het waterschap waarvoor we de bestuurders mogen kiezen. Maar lang niet iedereen weet exact wat het hoogheemraadschap allemaal doet. Met name voor de inwoners met een migratie-achtergrond is dit niet altijd duidelijk. De PvdA heeft daarom op de eigen website in twaalf talen uitgelegd wat een waterschap inhoudt.

De partij hoopt met deze actie zo veel mogelijk mensen te bereiken die een andere taal dan het Nederlands spreken. In het werkgebied van het Hollands Noorderkwartier wonen en werken veel mensen die niet het Nederlands als eerste taal kennen en gebruiken. Toch hebben ook zij in het dagelijks leven op allerlei manieren te maken met het werk van het hoogheemraadschap, waarbij het gaat om veilig, schoon en voldoende water.

De twaalf talen zijn: Oekraïens, Pools, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans. Portugees, Turks, Arabisch, Eritrees en Fries. Volgens Marjan Leijen, lijsttrekker van de PvdA in het hoogheemraadschap, blijkt er in de
praktijk nog onvoldoende kennis over het werken en doen van het waterschap te zijn, ook bij de
anderstaligen in het werkgebied van het HHNK.

Bekijk hier de beknopte versie van de PvdA-standpunten in twaalf talen.