Warm thuis gezocht voor de Braziliaanse Clara!

Castricum – Begin januari is het zo ver. Buitenlandse studenten van over de hele wereld zullen hun dromen waar gaan maken, namelijk voor een bepaalde periode ondergedompeld worden in de Nederlandse cultuur. Dit geldt ook voor de Braziliaanse Clara die op een middelbare school in Castricum gaat beginnen. Travel Active is om die reden voor haar op zoek naar een enthousiast gastgezin in deze regio. Het High School Holland-programma van Travel Active is niet alleen een cultureel avontuur voor de student, maar ook voor het gastgezin!

De 17-jarige Clara uit Brazilië is één van de buitenlandse studenten die begin januari naar Nederland komt. Clara is op zoek naar een gastgezin voor een schooljaar. Zij is een loyale, zelfstandige meid met een passie voor reizen. Zij spreekt drie talen, namelijk Portugees, Spaans en Engels, maar straks ook nog Nederlands! ,,Het is al heel lang mijn droom om op uitwisseling te gaan. Naast de Nederlandse taal wil ik vooral ook jullie cultuur ontdekken.” Meer weetjes over Clara? Bekijk haar profiel op de website van Travel Active.

Het nieuwe thuis

Gastgezinnen wonen verspreid door heel het land en bestaan uit verschillende samenstellingen. Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen kan gastgezin zijn! Het High School Holland-programma van Travel Active biedt buitenlandse studenten de kans onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur. Ze doen dat door de studenten een thuis aan te bieden bij een gastgezin in Nederland en de studenten hier ook naar een middelbare school te laten gaan. Travel Active en hun studenten blijven de maatregelen van het RIVM en de overheid naleven, zoals iedere Nederlander dat doet. Men krijgt niet alleen inzichten in een andere cultuur door een uitwisseling, maar ook nieuwe inzichten in onze eigen Nederlandse cultuur. Staat u open voor een andere cultuur met haar taal en tradities in huis?

Hoe werkt een uitwisseling?

Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door één van de Local Coordinators. Er worden lokale tripjes georganiseerd door de Local Coordinator en Travel Active organiseert evenementen voor studenten en gastgezinnen (als de situatie rondom COVID-19 dit toelaat). Een buitenlandse student in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in de kost en inwoning en de overige kosten zijn voor rekening van de student of Travel Active.

Informatie

Nieuwsgierig geworden naar de buitenlandse studenten en/of het High School Holland-programma? Neem contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel naar 085 2224810 of bezoek www.travelactive.nl/high-school-holland voor meer informatie. (Foto: aangeleverd)