Wandelnetwerk Noord-Holland in jubileumjaar populairder dan ooit

Regio – In 2011 werd het eerste stuk Wandelnetwerk Noord-Holland in de regio Alkmaar geopend. Nu, tien jaar later, is het netwerk zo goed als dekkend voor de hele provincie en razend populair. In 2020 constateerde Recreatie Noord-Holland al een verdubbeling in het aantal websitebezoeken. Dat dit aantal in 2021 nogmaals zou verdubbelden, is een droom die werkelijkheid wordt.

Wandelnetwerk Noord-Holland verbindt ommetjes en langere wandeltrajecten tot één groot wandelgebied. Via de website en wandelapp kunnen wandelaars routes uitzoeken of zelf samenstellen. Buiten in het veld wijzen gekleurde pijlen de weg en de app is met de locatievoorziening onderweg handig.

Bijna 1 miljoen websitebezoeken

Door de coronamaatregelen nam in 2020 de behoefte naar online informatie over wandelingen sterk toe. Het Routebureau Recreatie Noord-Holland constateerde een forse groei van het aantal bezoekers aan de website van Wandelnetwerk Noord-Holland. In 2021 is dit aantal opnieuw flink gegroeid. Halverwege november stond de teller al op 925.000 bezoeken ten opzichte van 526.000 bezoeken in 2020. Recreatie Noord-Holland verwacht dat www.wandelnetwerknoordholland.nl dit jaar de 1 miljoen bezoeken gaat behalen.

Coronamaatregelen zetten aan tot wandelen

Ook in 2021 verklaren de coronacrisis en overheidsmaatregelen de opvallende bezoekpieken. In de eerste vier maanden van het jaar was het aantal websitebezoeken het hoogst. In deze periode waren winkels, theaters, bioscopen en horeca door de strenge lockdown gesloten. Wandelen was één van de weinig toegestane activiteiten. Na de versoepelingen daalde de piek, maar het aantal websitebezoeken bleef hoger dan in 2020. Wandelen is populairder dan ooit. Bovendien voorziet het in de behoefte aan buitenlucht, kost het niets en draagt het bij aan behoefte aan een fit en gezond leven.

10-jarig jubileum

Om het jubileum van Wandelnetwerk Noord-Holland te vieren, staan de kanalen van het wandelnetwerk op sociale media de hele maand november is het teken van een feestje. Op Facebook en Instagram staan leuke tips, verschillende feitjes en een verloting van mooie prijzen. Daarnaast verschijnt Wandelnetwerk Noord-Holland in de maand december met een prachtige special in het Wandelmagazine. (Foto: aangeleverd)