Wandeling met natuurweetjes en Qui Gong-oefeningen

Castricum – Op zondag 4 september kunt u een mooie, korte wandeling maken in de duinen, in rustig tempo en in goed gezelschap. Luister onderweg naar een paar natuurweetjes en doe mee aan een korte serie Qui Gong-oefeningen. De groep sluit de ochtend af met een kopje koffie of thee en een stukje taart. Deelname is gratis.

De Gezond Natuur-wandelgroep Castricum maakt elke zondag een korte wandeling door de duinen. Deze wandelingen van (ruim) een uur worden geleid door begeleiders die steeds weer een andere route uitstippelen. Onderweg vertellen ze twee of drie keer interessante en leuke weetjes over de natuur. Op 4 september onderbreekt men de wandeling om onder leiding van yogadocent en masseur Simone Stam een aantal eenvoudige Qui Gong-oefeningen te doen. Dit zijn energetische Chinese oefeningen, bekend van wat de Chinezen in de parken beoefenen. Het zijn staande, langzame bewegingen die vloeiend op het ritme van de ademhaling worden uitgevoerd. Uw hartritme wordt rustiger en uw ademhaling verdiept zich. Het lichaam wordt gelijkmatig warm. Dat zorgt ervoor dat spieren, gewrichten en bindweefsel soepeler aanvoelen. U ervaart lichamelijk meer energie en geestelijk rust. Iedereen kan het.

Fête de la Nature

De activiteit wordt georganiseerd in het kader van Fête de la Nature. In het weekend van 2, 3 en 4 september 2022 vieren we de natuur en kan iedereen zelf een natuurfeestje organiseren. De natuur inspireert, verwondert, maakt je blij. IVN Natuureducatie ondersteunt Fête-organisatoren in de communicatie en organisatie. Kijk op https://fetedelanature.nl/activiteiten onder Castricum voor een overzicht van het programma. Het wandelprogramma op 4 september start om 10.00 uur bij bezoekerscentrum De Hoep en duurt tot ongeveer 12.30 uur. (Foto: aangeleverd)