Walter van Kuilenburg wint toch nog eenvoudig

Akersloot – Mountainbiker Walter van Kuilenburg wist donderdagavond de wekelijkse rit in de reeks om de OIT Cup als winnaar op zijn naam te schrijven. Het was de eerste keer weer dat de wedstrijd kon worden verreden en voltooid zonder dat de parcoursverlichting behoefde te worden ontstoken.

Na de start vormde zich een lint aan renners, die zich onder aanvoering van Walter van Kuilenburg een weg baanden door het technische parcours op sportpark De Cloppenburch. Al gauw vielen er gaten in de rits van mountainbikers, waarbij zich vooraan twee duo’s vormden. Het eerste met initiator Walter van Kuilenburg en Ben Visser, kort daarop gevolgd door het tweespan Wout Bakker en Alwin Hes. De rest deed mee voor een mooie uitslag. Snel werd duidelijk dat Van Kuilenburg de nodige noten moest kraken met Ben Visser om hem klein te krijgen.

Telkenmale als Walter van Kuilenburg een klein gaatje wist te slaan op Visser, kwam deze ogenschijnlijk met gemak weer terug in het wiel. Maar dat dit scenario zich de nodige keren had herhaald, bleek dit toch een aanslag op het vermogen van Ben Visser te hebben gedaan. Uiteindelijk moest Visser zijn verzet opgeven en kon Walter van Kuilenburg toch nog onbedreigd naar de streep rijden. Hoewel ‘slechts’ een tweede plek, belooft dit optreden van Visser toch wel wat voor de komende weken. Wout Bakker werd derde en zette zelfs de aanval in op de tweede plaats. In de slotronden wist hij vele seconden in te lopen, maar hij bleef op ruim een halve minuut steken. (Foto: aangeleverd)

Uitslag:

1. Walter van Kuilenburg, Akersloot; 2. Ben Visser, Egmond aan Zee; 3. Wout Bakker, Heiloo; 4. Alwin Hes, Bakkum; 5. Vincent Tiebie, Akersloot; 6. Barry Schrama, Akersloot.