Walter van Kuilenburg wint duel om podium

Akersloot – Walter van Kuilenburg uit Akersloot heeft, evenals de week ervoor, de wedstrijd in de serie om de OIT Mountainbike Cup gewonnen. Daar waar velen zich hadden ondergedompeld in het feestgedruis van Koningsdag, had een handvol renners toch aandacht voor het klassement.

Toen het groepje van start was gegaan werd vanaf de kant al gezien, dat de drang om de wedstrijd hard te maken ontbrak. Onder leiding van Walter van Kuilenburg met Alwin Hes gezapig in het wiel en soms nog pratend met elkaar, kon aan het koersgedrag gezien worden, dat zij het elkaar nog niet moeilijk zouden gaan maken. Het leek er zelfs nog op dat dit gedrag de koers als een nachtkaars zou doen uitgaan. De rondentijden in de periode van ‘staakt het strijden’ schommelden ruim boven de 5.10 minuten, maar exact half koers bleek Walter van Kuilenburg zijn driften toch niet te kunnen beheersen.

In het vervolg wist Van Kuilenburg gaten te slaan ten opzichte van Alwin Hes van tien seconden sneller, om de laatste twee rondgangen helemaal los te gaan met tijden van 4.56 en 4.55 minuten, waardoor hij toch nog eenvoudig maar verdiend de zege pakte met het daarbij behorende punt. Meer strijd liet het duo Henk Jan Verdonk senior en Yvonne Zomerdijk zien. Nadat laatstgenoemde zich van Verdonk senior had bevrijd, zou het niet de oude strijder kenmerken zich hierbij neer te leggen. Als een warmgelopen diesel kwam hij op stoom en stevende af op Yvonne Zomerdijk. Dit liet zich ook Zomerdijk echter niet gebeuren. Zij kon nog een tandje bij zetten om de aanval van Henk Jan Verdonk senior te counteren. Na nog een poging het gaatje te dichten was bij Verdonk senior de pijp leeg, maar zat ook Zomerdijk aan haar limiet. (Foto: aangeleverd)

Uitslag:

1. Walter van Kuilenburg, Akersloot; 2. Alwin Hes, Bakkum; 3. Yvonne Zomerdijk, Limmen; 4. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef.