Walter van Kuilenburg verrast broer Dave

Akersloot – Walter van Kuilenburg uit Akersloot heeft de laatste wedstrijd van dit seizoen om de OIT Mountainbike Cup gewonnen. De dertiende editie in de kwartaalreeks op sportpark De Cloppenburch beleefde donderdag de finale met een winnaar van het regelmatigheidsklassement.

Alwin Hes mocht zich vóór de start al uitroepen als winnaar, omdat hij met zijn totaalscore niet meer te achterhalen was voor zijn belagers. Na een zomerstop in juli en augustus krijgt de sportieve strijd een vervolg in september. Omdat de winnaar van de OIT Mountainbike Cup vooraf al bekend was, beloofde het een open strijd te worden. Een vier man sterke kopgroep met Alwin Hes, Ben Visser en de gebroeders Van Kuilenburg scheidde zich al snel af, waarvan Alwin Hes gauw een klein gaatje moest laten, maar niet zoek werd gereden.

Visser stapt uit

Bleven dus over Ben Visser en de broers Dave en Walter van Kuilenburg. Met Ben Visser als gangmaker wisten zij hun voorsprong op Alwin Hes wat uit te breiden. De geslepen manier van rijden door Dave van Kuilenburg bracht Visser wat in verlegenheid. Door af en toe een gat te laten vallen kreeg Ben Visser kennelijk de indruk dat hij de broers machtig was. Steeds maar weer werd weer aansluiting gemaakt, zodat de druk bij Visser werd opgevoerd. Dit bleef niet zonder gevolgen, want op half koers gaf Visser de pijp aan Maarten en stapte uit met een onwillige bilspier. Dit had tot gevolg dat de Van Kuilenburgs het onderling maar moesten uitvechten met de jongste van de twee,  Dave, op kop.

Op het lange rechte stuk wist Walter een verrassende aanval te plaatsen, waardoor Dave op een paar meter achterstand kwam. In de laatste meters kwam Dave nog toch tot de helft van het achterwiel van Walter, maar verder ook niet, met de winst voor Walter als gevolg. Even later werd samen met de anderen de afgelopen periode gezellig afgesloten in de wetenschap dat op zaterdag 8 juli met een starttijd van 17.00 uur nog een individuele tijdrit over twintig omlopen op het programma staat, waarbij het aankomt op een groot uithoudingsvermogen.

Uitslag:

1. Walter van Kuilenburg, Akersloot; 2. Dave van Kuilenburg, Heiloo; 3. Alwin Hes, Bakkum; 4. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef; 5. Piet Veldt, Akersloot.