Walter van Kuilenburg houdt spekje voor het bekje-spelletje

Akersloot – Walter van Kuilenburg uit Akersloot heeft donderdagavond de wekelijkse rit om de OIT Mountainbike Cup op vrij eenvoudige wijze gewonnen. Na een aanvankelijk rustig vertrek, waarbij iedereen in gelid het opgelegde tempo kon volgen, vond Walter van Kuilenburg het in de tweede omloop nodig een tempoversnelling door te voeren. Dit leverde de nodige slachtoffers op, maar Alwin Hes en Wout Bakker waren bij machte het wiel van Van Kuilenburg te houden.

Dit schudden aan de boom door Walter van Kuilenburg, de enige deelnemende Van Kuilenburg, ging bij het zich vastbijtende duo Hes/Bakker niet in de koude kleren zitten. Dit met het gevolg dat het elastiek sprong en de aansluiting werd verbroken. Walter van Kuilenburg kwam er klaarblijkelijk achter, dat hij niet al te diep in zijn registers hoefde te zoeken om zijn tegenstanders pijn te doen en kon zodoende wat gas terugnemen.

Dit leidde er toe dat het gaatje zienderogen kleiner werd en het duo klaarblijkelijk de hoopvolle conclusie trok weer aansluiting te kunnen krijgen en er zodoende nog een schepje boven op gooide. Deze extra inspanning kostte Alwin Hes de kop en daarom moest Wout Bakker alleen zijn missie zien te voltooien. Deze dadendrang van Bakker deed hem vervolgens ook over het randje gaan en dat resulteerde in een lelijke schuiver, die Alwin Hes weer in staat stelde de tweede positie van Bakker over te nemen en daarmee een extra punt in de wacht te slepen voor het OIT regelmatigheidsklassement. (Foto: aangeleverd)

Uitslag

1. Walter van Kuilenburg, Akersloot; 2. Alwin Hes, Bakkum; 3. Michel Belleman, Heiloo; 4. Wout Bakker, Heiloo; 5. Barry Schrama, Heiloo.