Walter van Kuilenburg deelt eerste tik uit

Akersloot – Walter van Kuilenburg uit Akersloot is het nieuwe mountainbikeseizoen sterk begonnen. Hij wist de eerste nieuwe ronde in de strijd om de OIT Mountainbike Cup op een niet te betwiste manier met winst af te sluiten. Gelijk aan de vorige edities, waarbij Van Kuilenburg steeds een van de boventonen voerde, werden zijn plannen ook dit keer heel duidelijk. Hoewel de opkomst nog niet helemaal was om over naar huis te schrijven, blijft het motto: wie er niet is, kan ook niet scoren.

Het zeer warme weer van ruim 30 graden weerhield Wout Bakker er niet van met een hoog aanvangstempo de anderen te verrassen. Deze actie deed Walter van Kuilenburg niet schrikken. Hij lied Bakker even begaan in zijn impulsiviteit, om even later tot inkeer te komen. Daarna waren de rollen omgedraaid en had Bakker, die tot dan de enige was die Van Kuilenburg tegenstand had kunnen bieden, het nakijken. Wel wist Wout Bakker uit de greep te blijven van de enige vrouw in het gezelschap: Yvonne Zomerdijk.

Zomerdijk had op haar beurt af te rekenen met Bras Groos, die voor de eerste keer deelnemer was. Omdat hij niet bekend was met de loop van het parcours werd Groos na de start op sleeptouw genomen door Piet Veldt. Vervolgens wist Bas Groos zijn weg te vinden naar het wiel van Yvonne Zomerdijk. Na daar een aantal omlopen te hebben gereden ging bij hem toch langzaam het licht uit en verloor hij Zomerdijk uit zijn zicht. Niet alleen Groos moest kennismaken met dit fenomeen, ook Wout Bakker overkwam dit voor de zoveelste keer.

Uitslag:

1. Walter van Kuilenburg, Akersloot; 2. Wout Bakker, Heiloo; 3. Yvonne Zomerdijk, Limmen; 4. Bas Groos, Limmen; 5. Piet Veldt, Akersloot.