Walter Eggers spant zijn kroon

Akersloot – Mountainbiker Walter Eggers uit Castricum, wellicht een nieuwe ster aan het KPB-firmament, won donderdag de wekelijkse tijdrit op sportpark De Cloppenburgh. Na een moeizame maar spannende strijd liet hij de klokken op de snelste tijd stilstaan. Enkele weken geleden maakte hij voor het eerst kennis met het mountainbikeparcours van de Kids and Parents Bikeschool (KPB). Toen wist Eggers samen met zijn koppelmaat Lars Volkers de winst van het koppelgebeuren op zijn palmares te zetten. Toen echter volgens zijn zeggen dankzij Lars Volkers. Eenmaal enkele dagen genoten te hebben van de zege kwam de smaak naar meer. Hij pikte vervolgens ook een donderdagavond mee.

Eggers besloot om er voortaan rekening mee te houden in zijn weekopbouw. Ondanks dat de deelname ditmaal wat tegenviel was er op twee fronten een fanatiek duel te zien. Voor het gevecht om plek 1 diende naast Walter Eggers de man uit Krommenie Pieter Bak zich aan. De kandidaten voor de laagste trede van het podium waren Alex Hageman en Henk Jan Verdonk senior. In het begin leken op de winst zowel Walter Eggers als Pieter Bak aanspraak te kunnen gaan maken, maar het gaatje werd naar mate de tijdrit vorderde groter in het nadeel van Bak. Toch slaagde Pieter Bak er, door tot het uiterste te gaan, in de brug van dertig seconden bijna te gaan overbruggen.

Deze maximale belasting was voor de mens Bak ietsje te veel van het goede geweest. Hij kwam duidelijk daarna de man met de hamer tegen, hoewel hij wel zijn tweede plaats wist te behouden. Anders verging het Alex Hageman, die overduidelijk op de derde plek leek te gaan afstevenen en Henk Jan Verdonk senior op een veilige afstand wist te houden. Dat er geen peil is te trekken op de ervaren en taaie good old Egmonder bleek in de laatste van de totaal tien omlopen. Waar Verdonk senior plotseling die turbo had gevonden, bleef voor iedereen onbekend, maar de werkelijkheid liet een opgevoerde diesel te zien die in een mum van tijd het verschil in achterstand op Alex Hageman wist te neutraliseren. Hij nam zelfs een voorsprong en kon aldus een welverdiende derde positie in de uitslag mee naar huis nemen.

Uitslag:

1. Walter Eggers, Castricum (53.39 min); 2. Pieter Bak, Krommenie (54.05 min); 3. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef (56.29 min).