Walstro bloeit op!

Castricum – De GroenSpoor-plantestafette in Noord-Holland Noord was zaterdag in het park Walstro. Een groep enthousiaste en hard werkende vrijwilligers van Bijzzzaak en de vereniging Groei en Bloei (www.groei.nl) heeft er ruim achtduizend bollen geplant! Hierdoor hebben bijen en andere insecten al vroeg in het voorjaar nectar en stuifmeel. Wandelaars kunnen bovendien straks genieten van een kleurenpracht, bestaande uit krokussen, botanische tulpjes, boshyacinten en blauwe druifjes. De bloembollen zijn natuurlijk (biologisch) geteeld, zonder gif. Op de website van Bijzzzaak is een mooi overzichtje met uitleg over bloembollen voor diversiteit: www.bijzzzaak.nl/bloembollen-voor-biodiversiteit.

In het park zijn – op initiatief van Bijzzzaak – eerder dit jaar al bessendragende struiken voor de vogels geplant. Wethouder Binnendijk juicht dit mooie initiatief van harte toe en benadrukt dat alle (extra) groen in onze gemeente een positief effect heeft op alles wat groeit en bloeit!

De plantestafette is een mooi groen initiatief dit najaar. Het idee is om op vijf achtereenvolgende zaterdagen samen met bewoners, ondernemers, zorginstellingen en scholen aan de slag te gaan. De deelnemers planten, als in een estafette, bloembollen, vaste planten, struiken en/of bomen. Dat levert mooie, groene en natuurlijke linten op langs fiets- of wandelpaden, of in een wijk of park. Die zijn in het voorjaar zichtbaar. De groene linten zorgen bovendien voor voedsel voor bijen, insecten, vlinders en vogels. Helaas is de plantestafette dit jaar door corona maar zeer kleinschalig gevierd. Foto: aangeleverd.