‘Walingstuin krijgt geen hondenspeelplaats’

Het leek een mooi initiatief voor omwonenden van de Walingstuin: een omheinde hondenspeeltuin waar viervoeters vrij kunnen loslopen. Buurtbewoners zien niks in de plannen en zijn bang voor overlast.

Vorige week werden buurtbewoners uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst om mee te denken over het initiatief. Wethouder Ron de Haan (Recreatie, Toerisme en Cultuur) was aanwezig om te sparren met omwonenden. ,,Ik ben groot voorstander van dit soort buurtinitiatieven. Dit idee kwam van een dame die slecht ter been is. De hondentuin zou een omheining krijgen en een of meerdere bankjes, zodat buurtbewoners elkaar buiten kunnen ontmoeten en de dieren vrij kunnen rondrennen. Het veld naast de gymzaal leent zich hiervoor.”

‘Angst voor overlast’
Het gros van de aanwezigen blijkt echter niet blij met de plannen. De Haan: ,,Mensen deelden hun angst voor geluidsoverlast, hangjongeren en stank. Het is jammer, maar we gaan het niet doen. Niet op deze plek.”

Andere plekken
De wethouder geeft aan te willen kijken naar alternatieven. Het Hendriksveld noemt hij als mogelijke locatie. Suggesties zijn welkom. ,,Als er op andere plekken in Castricum wel mensen enthousiast worden van dit idee dan horen we dat graag.”