Wake-up call voor FC Castricum in IJmuiden

Castricum – Een week eerder zag FC Castricum het duel tegen ADO’20 in de slotfase uit de handen glippen, waardoor het bezoek aan Stormvogels in het afgelopen weekeinde extra belangrijk was om de drie punten mee naar huis te nemen. De ploeg was in IJmuiden echter alles behalve alert en moest een 5-1-nederlaag incasseren.

Door Joop Bakker

Al na twee minuten lag de 1-0 van Brian Ezeoke in het doel en liep FC Castricum achter de feiten aan. In de 34ste minuut maakte Elario Zweet nog de gelijkmaker, maar zoals al eerder, zodra het gevaarlijk werd bij het doel van Stormvogels stond de grensrechter van Stormvogels met de vlag omhoog. Dat gebeurde in dit geval ook; een zuiver doelpunt keurde de scheidsrechter af.

In de tweede helft ging FC Castricum voortvarend van start en maakte het in de 48ste minuut alsnog de gelijkmaker. Bart Kornblum maakte een prachtige solo en bracht de bal scherp voor het doel, waar Menno Buijnsters de bal prima in het doel deed glijden; 1-1. Maar FC Castricum kon niet lang hiervan genieten, Rick van Westen van  Stormvogels bracht met een snoeihard afstandsschot zes minuten later de stand op 2-1. FC Castricum verloor de grip op de wedstrijd, waardoor er nog drie keer werd gescoord en de eindstand 5-1 werd.

Woensdag speelt FC Castricum de volgende wedstrijd in Hoogkarspel in de eerste ronde van de KNVB–beker tegen SC Spirit 30, die in de tweede klasse A uitkomt. Een mooie tegenstander die misschien FC Castricum de boost kan geven op herstel. (Foto: Sandy Klaver)