Autohopper

Waarom een vakantie met een huurauto zo aantrekkelijk is (ook voor kinderen)

PARTNERBIJDRAGE

Een autovakantie is leerzaam en plezierig voor kinderen én hun ouders. Je hebt je kinderen altijd in de buurt en er valt onderweg veel te zien en te beleven. Je maakt de trip helemaal aantrekkelijk door er met een huurauto op uit te trekken. Dit geldt ook voor vakanties in eigen land, waarbij eigen vervoer vaak broodnodig is. Onthoud daarnaast dat kinderen flexibeler zijn dan menigeen denkt – en avontuurlijker. Hieronder lees je er meer over.

Je spaart geld uit met een huurauto

Bij de liefst 130 vestigingen van Autohopper staat, tegen zeer lage tarieven, de ideale vakantieauto klaar. Personenwagens voor kleine gezinnen, busjes voor grotere gezelschappen. De huurprijzen worden gedrukt door auto’s aan te bieden als huurauto, evenals de optie om met advertenties op je wagen rond te rijden. Dit is nooit aanstootgevende reclame, dus wat let je om hiervan gebruik te maken? Het huren werkt heel simpel. Woon je in pakweg Groningen, dan voldoet de zoekterm auto huren groningen. De prijzen zijn inclusief BTW en bijkomende kosten zoals verzekering, wegenbelasting en onderhoud zijn inbegrepen.

Mobiliteit

Pretpark, natuurgebied, charmant dorp, dierentuin: ze zijn allemaal prima bereikbaar met de auto. Alleen richting de centra van sommige steden stap je over op het openbaar vervoer, maar dat is vaak prima geregeld: alles voor de toeristen. Het is hoe dan ook heerlijk om drukke luchthavens en strakke reistijden te ontwijken, zeker als je met kinderen op stap bent. En een beetje slimme bespaarder googelt even op buitenlandse supermarkten om erachter te komen dat je met een koelbox vol eigen proviand tijdens elke dagtrip nog meer geld overhoudt. Je huurauto van Autohopper doet intussen trouw zijn werk.

Vrijheid: onderschat nooit de avontuurlijke instelling van kinderen

De formule voor een geslaagde vakantie is niet per se een camping in Zuid-Frankrijk met animatie. Kinderen zijn avontuurlijker ingesteld dan je denkt en het toverwoord ‘roadtrip’ kennen ze vast wel. Wanneer de bestemming spontaan is en zelfs het land waar je naartoe koerst nog niet bekend, hou je het voor jezelf bovendien interessanter. En je bent vrij om bij druilerig weer je route te wijzigen.

Kinderen zien en leren onderweg meer

Anders dan tijdens een vliegreis zien kinderen meer op en vanaf de weg. Zie hoe over de grens het landschap verandert, geniet van de spectaculaire hoge bruggen in Duitsland en Frankrijk en bewonder het ongeëvenaarde natuurschoon. Vertel je kinderen wat je tijdens eerdere reizen door Europa hebt geleerd. Je verplaatsen over de grond brengt dus meer voordelen met zich mee behalve geld besparen.