Vrouw gebeten door slang in duingebied bij Bakkum

Bakkum – Een 55-jarige vrouw uit Egmond-Binnen is naar eigen zeggen gebeten door een slang in het duingebied bij Bakkum. Dat meldt NH Nieuws op basis van een gesprek met de vrouw. Het incident deed zich afgelopen zaterdag voor. De vrouw was samen met haar man gaan wandelen in het duingebied. Tijdens een korte pauze voelde ze opeens een hevige pijn. Toen ze iets zag kronkelen, begreep ze dat ze door een slang moest zijn gebeten.

Het echtpaar denkt dat het een adder moet zijn geweest, maar volgens een boswachter van PWN komen die in het duingebied niet voor. Het zou desondanks een slang van deze soort kunnen zijn geweest, als iemand het dier daar heeft vrijgelaten. Na de slangenbeet zocht de vrouw niet direct medische hulp. Ze ging eerst nog zwemmen in zee. Omdat de vrouw zich later duizelig voelde worden, is ze alsnog naar de huisartsenpost gegaan. Vanuit daar werd ze doorverwezen naar een ziekenhuis. Artsen gaan er op basis van de wond ook van uit dat het een slangenbeet moet zijn geweest, maar ze kunnen niet met zekerheid zeggen om welk soort slang het gaat. De wond voelt nog steeds pijnlijk aan, maar vooralsnog lijkt het niet nodig om de vrouw een antiserum toe te dienen. Dat kan ook alleen wanneer vaststaat om welk type slang het gaat.

De foto is slechts ter illustratie. Het betreft hier niet de slang die in het duingebied werd aangetroffen. (Foto: Pixabay)