Vrolijke afsluiting muziekproject bij Emergo

Castricum – Door de nieuwe coronamaatregelen ziet het er naar uit dat het voorlopig de laatste activiteit was van muziekvereniging Emergo. Maar het was wel een heel vrolijk voorlopig einde: de afsluiting van het muziekproject van de Cuneraschool.

De afgelopen weken hebben Martin Wittebrood (trompet) en Rolf Hoogenberg (trombone) de leerlingen in groep 6 van de Cuneraschool de eerste beginselen van het trompet- en trombonespelen bijgebracht. Met dank voor de financiële steun aan de gemeente Castricum en de Stichting ISKRA konden voor dit project leerling-trompetten en -trombones aangeschaft worden. Daardoor konden in steeds wisselende groepen maar liefst vijftig leerlingen ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken. Maar ook te ervaren dat het bespelen van een instrument niet vanzelf gaat.

Onder de deskundige en enthousiaste leiding van Martin en Rolf hebben de leerlingen in de afgelopen weken een paar korte muziekstukjes ingestudeerd. Met begeleiding van twee orkesten van Emergo hebben zij deze stukjes ten gehore gebracht in een heus mini-concert voor ouders en familie. Het mini-concert vond plaats in de grote zaal van Theater Koningsduyn en dat zal zeker hebben bijgedragen aan een onvergetelijke ervaring voor de zeer jeugdige muzikanten.

In steeds twee groepen speelden de leerlingen hun blues, wals, en een Latin-stukje met het Opleidingsorkest en de Brassband van Emergo. Met als uitsmijter van de trompetleerlingen ‘We will rock you’, waarbij de trotse ouders met klappen en stampen voor een steady groove zorgden. En de trombone-leerlingen zorgden voor een vrolijke afsluiting met de Pbone-Samba. (Foto’s: aangeleverd)