Vrijwilligers en bestuursleden vinden na coronacrisis

Castricum – Het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Stichting Welzijn Castricum verzorgt in samenwerking met Vrijwilligersacademie BUCH op dinsdag 16 maart een online training ‘Vrijwilligers en bestuursleden vinden en behouden’ van 19.30 tot 22.00 uur. De training wordt gegeven door Willem-Jan de Gast. Deelname is kosteloos.

Het werk van vrijwilligersorganisaties gaat in tijden van corona door, vaak op aangepaste wijze. Slagkracht blijft nodig en dadelijk na corona nog meer. In de training ‘Vrijwilligers en bestuursleden vinden en behouden’ wordt ingegaan op slimme werkwijzen om effectief vrijwilligers en bestuursleden te werven. Uit de onlangs door het Steunpunt Vrijwilligerswerk Castricum gehouden ‘QuickScan vrijwilligerswerk’ kwam dat als grootse knelpunt naar voren: het aantrekken van vrijwilligers en bestuursleden.

Net zo belangrijk is het behouden van vrijwilligers voor vrijwilligersorganisaties: mensen die vrijwilligerswerk doen dat past bij hun talenten, (veranderende) motivatie en tijdmogelijkheden blijven langer betrokken. Hoe ingespeeld kan worden op die betrokkenheid en hoe organisaties zich goed kunnen profileren om aantrekkelijk te worden voor nieuwe vrijwilligers en bestuursleden wordt in de training uit de doeken gedaan. Via www.vrijwilligersacademiebuch.nl kunnen belangstellenden zich aanmelden. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Irene Zijlstra van het Steunpunt Vrijwilligerswerk Castricum, telefoon 0251 656562. (Foto: Gerd Altmann via Pixabay)