Vrijwillige wandelbegeleiders gezocht

Castricum – Gezond Natuur Wandelen Castricum zoekt wandelbegeleiders voor wekelijkse gratis wandelingen in de duinen. Deze wandelingen van een uur, speciaal voor mensen die door hun leeftijd of andere redenen minder bewegen, starten elke zondag om 10.30 uur bij bezoekerscentrum De Hoep. Als begeleider loop je eens per vijf à acht weken mee.

Stichting Gezond Natuurwandelen Nederland organiseert op veel groene locaties in het land aantrekkelijke en laagdrempelige wandelingen. De organisatie wil mensen zo de kans geven weer in beweging te komen. Het gaat hierbij om een combinatie van bewegen – dat gezondheidswinst oplevert – en het gezonde effect van het ervaren van de prachtige natuur die de locaties te bieden hebben.

Er zijn in negen provincies in Nederland gratis wandelingen van ongeveer een uur voor mensen die vanwege een aandoening, leefstijl, leeftijd of om andere redenen, minder bewegen. Deze wandelingen vinden altijd plaats onder begeleiding van twee vrijwilligers. Eén begeleider loopt voorop en wijst de weg. De andere begeleider loopt achteraan de groep en zorgt dat de groep bij elkaar blijft. Tijdens de wandeling wordt kort iets verteld over de natuur. Dit laatste kan ook gedaan worden door een medewandelaar.

Training van een dag

De Castricumse Gezond-Natuur-Wandelgroep kan nieuwe wandelbegeleiders goed gebruiken. Indien gewenst kun je een training wandelsportbegeleider van een dag volgen, verzorgd door de landelijke wandelbond KWBN. Heb je interesse om begeleider te worden? Neem dan via www.gezondnatuurwandelen.nl/contact contact op met de coördinatoren van de groep. Wil je een keer meewandelen? Dat kan. De wandelingen zijn gratis en zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die graag wat meer willen bewegen. Iedereen die het leuk vindt om met een groep op stap te gaan, is van harte welkom.

Na afloop is er de mogelijkheid om – op eigen kosten – samen een kopje koffie te drinken bij Johanna’s Hof. Wandelaars hoeven zich van tevoren niet aan te melden. Op zondag om 10.30 uur aanwezig zijn voor bezoekerscentrum De Hoep aan de Johannisweg 2 in Castricum is voldoende. (Foto: Jan van Leeuwen)