Vrij barbecueën in recreatiegebied

Het bestuur van het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer heeft op de recreatieterreinen Zwaansmeer, Dorregeest, De Hoorne, Uiterdam, De Woudhaven en eiland Pannekoek plekken aangewezen waar zonder ontheffing gebarbecued kan worden. Wel gelden er bepaalde regels, zodat het veilig gebeurt en er geen overlast ontstaat. De exacte locaties staan op de plattegronden in de vitrinekasten op het recreatieterrein en op de website www.alkmaarder-enuitgeestermeer.nl.

Veilig en plezierig

Om het barbecueën veilig en plezierig te houden, geldt er een aantal regels. De barbecue moet in ieder geval 30 cm boven het grondoppervlak staan en in goede staat zijn. Op de barbecue mag alleen gegrild worden met gebruik van gas, kolen of houtskool. Houd hierbij voor de veiligheid water bij de hand. En maak de barbecue hiermee na afloop goed uit. Het afval kan in de afvalcontainers gegooid worden die op de terreinen staan. Hierdoor ziet het terrein er voor de volgende groep mensen er weer netjes uit en ontstaat er geen overlast van (on)gedierte. Let ook op dat er geen geluidsoverlast ontstaat.

Voor grote groepen, meer dan 50 personen, is nog wel een ontheffing nodig. Dit geldt ook voor (party)tenten. Hiervoor staat een aanvraagformulier op de website www.alkmaarder-enuitgeestermeer.nl. Ook voor andere zaken in de Algemene Verordening van het recreatieschap kan hiermee vergunning of ontheffing aangevraagd worden.