Voorstelling ‘Moeders Mooiste’ komt naar Bakkum

Bakkum – Op 21 september 2018 werd in het Friese stadje IJlst de voorstelling ‘Moeders Mooiste’ gespeeld, waarin Bakkum in de beginjaren van de twintigste eeuw een grote rol kreeg toebedeeld. Deze voorstelling komt op 1 maart naar Bakkum.
 
Alleen het verhaal stond vast in het hoofd van de vertelster. Deze ‘troost van de verbeelding’ voorstelling raakte het publiek en vroeg om een herhaling. Het was volgens de vertelster een éénmalig project en daar bleef het tot nu bij. Het argument ‘dat er in ieder geval één keer een thuiswedstrijd moet worden gespeeld’ haalde haar over de streep. Op 1 maart komt ‘Moeders Mooiste’ voor één keer naar huis en wordt verzorgd door Chansonnier Edouard van de Velde, zangeres Joke Schilling, gitarist Kees van den Engel en geluidsman Daan Vollers.

Joke Schilling (geboren Tuijn) werd geboren in 1952 in Bakkum-Noord en daar bracht zij ook haar jeugd door, aan de Heereweg. Voor haar twintigste was ze al het huis uit en woonde ze in verschillende delen van het land. Aspecten uit haar jeugd en het leven in een dorp in de vorige eeuw heeft ze verwerkt in ‘Moeders Mooiste’. Over haar schooltijd, haar vriendschappen, de liefde en het leven van vrouwen in een kleine gemeenschap. Voorzien van verrassende Nederlandse en Franse liedjes. Voor het laatste is de in Bakkum wonende chansonnier Edouard verantwoordelijk.

De voorstelling ‘Moeders Mooiste’ is te zien op zondag 1 maart in Huize Koningsbosch aan de Heereweg 84 in Bakkum-Noord. Ontvangst: 14.30 uur, aanvang: 15.00 uur. Reserveren kan via: moemoo@xs4all.nl.

(Foto: aangeleverd)