Voorstelling Ma (naar het boek van Hugo Borst) in Theater Koningsduyn

De voorstelling Ma, gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef over zijn moeder, trekt door het hele land volle zalen en krijgt lovende recensies. Zondagmiddag 18 november is deze voorstelling te zien in Theater Koningsduyn/Geesterhage. Loek Peters, bekend van o.a. de tv-serie Penoza, speelt in deze monoloog de zoon met al zijn dilemma’s, angsten en moederliefde.

Peters is er trots op dat hij ‘Ma’ mag spelen. ,,Alles waarvan ik denk dat je ermee te maken krijgt als een dierbare aan dementie lijdt, zit in deze voorstelling. Alle emoties, frustraties, schrijnende maar ook grappige gebeurtenissen komen in het stuk aan bod. Het mooie is dat ‘Ma’ niet alleen voor mensen die met deze ziekte te maken hebben een waardevolle voorstelling is. In basis gaat ‘Ma’ vooral over een kind dat van zijn moeder houdt, en die moeder wordt ziek. Ik hoop dat mensen zich na afloop van de voorstelling gesteund voelen in alles waar ze tegenaan lopen wanneer een ouder ziek wordt.’’
Hugo Borst schreef het boek over zijn moeder in 2015. Behalve het verhaal vol liefde en medelijden werd het ook de start van een pleidooi om de ouderenzorg in Nederland te verbeteren. Samen met Carin Gaemers heeft hij echt iets teweeg gebracht. Het boek Ma won veel prijzen en de voorstelling Ma wordt bejubeld in de media.

Deze bijzondere voorstelling is te zien op zondagmiddag 18 november, om 15.00 uur, in Theater Koningsduyn/Geesterhage in Castricum. Kaarten: € 25,= (incl. consumptie) zijn te bestellen via: www.geesterhage.nl. (Foto: Annemieke van der Togt)