Voorstelling ‘De poppenspeler van Warschau’ in dorpskerk

Castricum – Op zondag 7 mei speelt Trio Wilde Eend van 16.00 tot 17.00 uur in de dorpskerk de voorstelling ‘De poppenspeler van Warschau’. Dit is een aangrijpende voorstelling over levens die zich verweven, bezien vanuit het perspectief van vriend én vijand. Ontroerende Oost-Europese melodieën en liedjes geven het verhaal nog meer kleur.

Warschau 1939. De Duitsers vallen Polen binnen en de Tweede Wereldoorlog begint. Mika Hernsteyn, een joodse tiener, probeert te overleven in het getto van Warschau. In een oude jas van zijn opa, vol met verborgen zakken, vindt hij enkele handpoppen. Samen met zijn nichtje Elly brengt hij die tot leven. Met zijn poppenspel vrolijkt hij zieke kinderen op, verslagen buren en wanhopige familieleden. Iedereen in het getto heeft het over de magie van die poppenspeler die niet alleen afleiding, maar ook troost biedt. Wie overleeft die hel op aarde? Welke keuzes kun je nog maken als het er echt op aankomt?

Dit grotendeels waargebeurde verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman van Eva Weaver. Een vertelling over hoe de hoop levend blijft, zelfs in tijden van oorlog en chaos. Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar. Trio Wilde Eend bestaat uit Gottfrid van Eck (spel en klarinetten), Tessa Zoutendijk (viool) en Juul Beerda (accordeon). Eentreeprijs: 5 euro. Aanmelden via info@rvkcastricum.nl en bij voorkeur de bijdrage storten op bankrekening NL69 RABO 0311 9665 27 t.n.v. Raad van Kerken Castricum onder vermelding van naam en het programma. (Foto: aangeleverd)