Voorproefje International Music Sessions

The International Holland Music Sessions is een begrip van Noord-Hollandse bodem. Het hart van de activiteiten ligt in de jaarlijks georganiseerde Summer Academy & Festival, waar meer dan honderd concerten en openbare masterclasses plaatsvinden in een tijdspanne van ongeveer vier weken. Hiervoor worden alleen de beste musici uit onder andere Europese landen uitgekozen. Op zaterdag 11 augustus geeft Bibliotheek Kennemerwaard een voorproefje van dit evenement.

Deze zomer maken de Turkse violist Alican Süner (1992)  en de Japanse violiste Yukiko Uno (1995) hun opwachting in het programma. Alican is een van de meest veelbelovende klassieke violisten van zijn generatie. Hij won prijzen bij de Max Rostal en Postacchini-wedstrijden en kreeg de Medaille van het presidentschap van de Italiaanse Republiek. Alican speelde onder andere met internationale orkesten als het Konzerthausorchester Berlin, het Franz Liszt Chamber Orchestra en I Virtuosi Italiani. Sinds 2016 is hij lid van de Karajan Academie van de Berliner Philharmoniker, waar hij samenwerkt met de nummer één concertmeester Noah Bendix-Balgley.

Yukiko Uno begon haar vioolstudie op vierjarige leeftijd. Daarna won ze prijzen in de internationale vioolcompetitie Andrea Postacchini (2016 en 2017), bij de Chengdu Guangya Violin International Competition (2016), de Tsjechische muziekwedstrijd (2013) en het Gifu International Music Festival (2013 en 2014). Ook bereikte ze de finales van de 4e Internationale Vioolwedstrijd Torun (2016), de Internationale Johannes Brahms Competitie (2016) en de Internationale Vioolwedstrijd Henri Marteau (2017).

Het voorproefje wordt gegeven op zaterdag 11 augustus van 10.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Castricum, Geesterduinweg 1. De toegang is gratis, maar aanmelden is gewenst via de agenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl. Meer informatie over de concerten van het Attitude String Quartet en The International Holland Music Sessions is te vinden op www.tihms.com.

Foto: Alican Süner (foto Giorgio Balmelli)