Voorlichting over bestrijding van infectieziekten

Castricum – Ouders die erover twijfelen of ze hun kinderen moeten laten inenten, kunnen hierover in gesprek gaan tijdens een webinar dat plaatsvindt op 22 april. In Castricum ligt de vaccinatiegraad bij kinderen onder de 15 jaar aanmerkelijk lager dan het aanbevolen percentage van 95%. Daarmee wordt de kans op het uitbreken van een infectieziekte in Castricum steeds groter.

De meeste ouders in Nederland – tussen de 92% en 99% – laten hun kinderen inenten. Zij zien de voordelen: vaccinaties kunnen voorkomen dat een kind erg ziek wordt of naar het ziekenhuis moet. In Castricum ligt het percentage echter op slechts 87,9% en daarbij wordt de groepsbescherming niet in voldoende mate gehaald. Het webinar wordt georganiseerd in samenwerking met Fred Slijkerman, arts en kenner op het gebied van infectieziektebestrijding. Deelname is gratis, het begint om 19.30 uur. Kijk op www.castricum.nl/inenten voor meer informatie en aanmelden.

Rijksvaccinatieprogramma kinderen

Het Rijksvaccinatieprogramma voor kinderen tot en met 14 jaar beschermt tegen twaalf infectieziekten. De inentingen zijn gratis, omdat we het in Nederland belangrijk vinden dat kinderen gezond opgroeien. Meer informatie hierover is op www.rijksvaccinatieprogramma.nl te vinden. Twijfelt u zelf of u uw zoon of dochter wel of niet wilt laten inenten? En bent u niet in staat om deel te nemen aan het webinar? Het is altijd mogelijk een vaccinatieconsult aan te vragen bij het consultatiebureau van Jeugdgezondheidszorg Castricum of om in gesprek te gaan met uw huisarts. (Foto: aangeleverd)