Voorleesmiddag in Tuin van Kapitein Rommel

Castricum – Op donderdag 18 augustus leest Patty Brinkmann in het tuinhuisje van Kapitein Rommel voor uit haar eigen boek ‘De Tandenfee’. Leuk voor kinderen van 5 tot en met 8 jaar. De toegangsprijs bedraagt 2 euro per kind. Het voorlezen start om 13.30 en 15.00 uur. Er kunnen maximaal tien kinderen per keer meeluisteren, dus reserveren via de site is verplicht.

Toen de kleindochter van Patty Brinkmann begon met tanden wisselen, verzon Patty het verhaal van de Tandenfee. Omdat Merel zo graag zelf wilde lezen, werd het tweede verhaaltje van de Kookfee op het niveau van groep 3 geschreven. (AVI M3). Dat was de start van een om-de-beurt-leesboek. Want wat is leuker dan lekker samen een boek lezen? Eerst mag mama of papa, opa of oma, of de juf of de meester voorlezen en dan lees je helemaal zelf het volgende verhaal.

Na het lezen kun je ook nog samen iets leuks gaan doen: bijvoorbeeld een recept van de Kookfee koken of zelf een kookboek maken! Patty Brinkmann beschrijft een magische wereld waarin de eigenwijsheid van de fee beloond wordt met een spannend avontuur en een eigen naam. Je angst overwinnen, zelfvertrouwen en een eigen identiteit ontwikkelen zijn terugkerende thema’s. Na het voorlezen is er een leuke kleurplaat om te kleuren en wat te drinken. Reserveren: www.tuinvankapiteinrommel.nl. (Afbeelding: aangeleverd)