Voorjaarsbuitje met uitreiking zes lintjes

Tijdens de lintjesregen van de gemeente Castricum werden zes inwoners  onderscheiden. Vier vrouwen en twee mannen ontvingen hun Koninklijke  onderscheiding uit handen van burgemeester Mans in het kerkje naast de  Hortus in Limmen. Alle zes zijn zij benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw De Wit -Van Beek uit Akersloot (71) heeft zich zeer verdienstelijk  gemaakt binnen de skisport in Nederland, onder andere voor Skiclub Il Primo  uit Bergen. Ze organiseerde diverse nationale en internationale wedstrijden en leidde nieuwe juryleden en wedstrijdfunctionarissen op. Ze was voorzitter
van de internationale ‘Lowlander’ Skikampioenschappen.

Mevrouw Steensma-Wieling uit Castricum (81) was jarenlang gastvrouw in zorgcentrum  De Hoge Aerth, veertig jaar actief voor het Rode Kruis en vrijwilliger bij De Boogaert. De heer Ten Dam uit Akersloot (65) was en is zeer actief in cultuur en sport, onder andere voor de badmintonvereniging Alkmaar, Cultuurprijs Alkmaar, het Ondernemersklankbordstichting en Stichting Mijn Duin. Mevrouw van Lieshout uit Limmen (82) heeft zich jarenlang ingezet voor Sam’s kledingactie, vzij was rijwilliger bij de Viva! en collectante voor de Nierstichting.

Mevrouw Groot-Kruidenberg uit Castricum (69) was raadslid voor het CDA Castricum, pleegmoeder, buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand en vrijwilliger bij stichting Welzijn. De heer Schoon uit Castricum (63) is onderscheiden vanwege zijn buitengewone inzet voor kinderen en volwassenen met een beperking als oprichter en voorzitter van stichting Samen Spelen te Akersloot, daarnaast is hij penningmeester voor de parochiële Caritas Instelling Akersloot.