Voor vrijwilligers door vrijwilligers

Uitgeest – Op woensdagochtend 14 februari werden tijdens de haakcafé vele gehaakte knuffeldieren van de dames van het haakcafé van Stichting Zwembad De Zien gedoneerd aan het goede doel. Om half 11 kwam tijdens de wekelijkse bijeenkomst Siem Schoon langs om de knuffeldieren in ontvangst te nemen namens Stichting Samen Spelen uit Akersloot. Dit is een stichting die zich inzet voor zieke, beperkte, mishandelde, misbruikte kinderen, kinderen van de stichting Pax Kinderhulp en voor beperkte volwassenen.

De Stichting Samen Spelen, die 20 jaar geleden werd opgericht door Siem Schoon, organiseert leuke spellen en activiteiten voor eerder genoemde kinderen en volwassenen met een beperking of die traumatische ervaring hebben meegemaakt. “De achterliggende gedachte hierbij is dat humor en ontspanning een bijdrage kunnen leveren aan de genezing, welzijn en levensgeluk” aldus Siem. “We spelen in veel ziekenhuizen met een handpop, we spelen in de Efteling, in villa pardoes en verder eigenlijk in heel Nederland. We spelen hier onder andere met harlekijns, boeven, piraten, feeën, tovenaars en kabouters. We doen dit voor niets en de kinderen krijgen aan het einde van het spel altijd een leuk presentje cadeau, waaronder knuffels.”

De knuffeldieren die gedoneerd zijn door het haakcafé van Stichting Zwembad De Zien zullen op vrijdag 16 februari worden uitgedeeld. Dit gebeurt tijdens een harlekijn spel op De Voorthuizen school in Haarlem. “Het spel wordt gespeeld met kinderen met een beperking en zij zullen de gelukkige te zijn die de prachtige gehaakte knuffels mee naar huis mogen nemen. Eerder hebben we meegemaakt dat kinderen hier zo ontzettend blij mee zijn dat ze hun blijk van waardering uiten met mooie zelfgemaakte tekeningen, en dat is zo ontzettend leuk” aldus Siem Schoon.