Voor jeugd vanaf 12 jaar: Ontmoet Schrijvers Online

Regio – Op woensdag 2 juni tussen 16.00 tot 17.30 uur organiseren Probiblio en verschillende Nederlandse bibliotheken, waaronder Bibliotheek Kennemerwaard, het evenement Ontmoet Schrijvers Online. Tijdens deze middag worden straatvoetballer Easy Man, spoken-word-artiest Brandon Taylor, jeugdthrillerschrijver Margje Woordrow én schrijver en actrice Anne Rats live door Nathalie Lemmen geïnterviewd vanuit het Bibliotheektheater in Rotterdam.

Het online evenement is bedoeld voor de jeugd vanaf 12 jaar. Verwacht een bomvol programma over boeken, voetbal, acteren, het gesproken woord en nog meer. De gasten geven via de chat antwoord op vragen van de jongeren. Hieronder stellen ze zich alvast even voor.

Easy man

,,Ik ben Jeand Doest, straatvoetballer. Ik ben Easy Man, oftewel een makkelijke jongen in de omgang. Ik ben begonnen bij Sparta, later ging ik naar ADO Den Haag. Door een knieblessure moest ik het veldvoetbal opgeven. Mijn pijn verbijtend ben ik tijdens die blessure gaan hooghouden en dribbelen. Daarna ben ik me gaan focussen op straatvoetbal en zaalvoetbal. Binnen de scene sta ik als ‘King of Panna’ bekend.’’

Brandon Taylor

,,In 2017 begon ik met spoken word. Deze poëzievorm sprak mij enorm aan, vanwege de link met hiphop. Er is niks concreter dan woorden om gevoelens en gedachtes te omschrijven. Ik heb op veel podia gestaan. In 2018 ben ik genomineerd voor de ‘Van Dale Spoken Award’. Nu geef ik workshops creatief schrijven en pas ik spoken word toe in de theaterstukken die ik schrijf.’’

Margje Woodrow

,,Ik schrijf jeugdthrillers en heb inmiddels zeven boeken op mijn naam staan. Ik vind het bijzonder dat er afschuwelijke dingen kunnen gebeuren, zonder dat er van tevoren opzet in het spel is. Daar schrijf ik over. Mijn laatste boek ‘Fake Trip’ is genomineerd voor de ‘Prijs van de jonge jury’. Op 9 juni (de dag van de jonge jury) wordt de winnaar bekend gemaakt.’’

Anne Rats

,,Ik ben Anne Rats, actrice en schrijver. Af en toe speel ik rollen in film en op televisie, maar ik ben vooral druk met mijn eigen theatergezelschap De Stokerij (samen met acteur Koen Wouterse). Op dit moment speel ik een solovoorstelling: ‘Oorlog: wat zou je doen als het hier was’. Een bijzonder project, omdat ik deze voorstelling bij mensen in de huiskamer speel. Wil je weten over mijn werk als acteur, hoe ik schrijven aanpak en waarom ‘Oorlog…’ zo’n magisch project is? Ik vertel er graag over tijdens deze livestream!’’

Aanmelden

Wil jij dit fantastisch online event voor jongeren meemaken? En samen met deze vier gasten duiken in de wereld van spoken word, thrillers, theater en panna? Meld je dan aan. Meedoen is gratis. Aanmelden kan via de agenda op www.bknw.nl. De middag wordt mogelijk gemaakt door ProBiblio, De Schrijverscentrale en de deelnemende bibliotheken. (Foto: aangeleverd)