Volleyballen tijdens de ‘Olympische Spelen’ van Castricum

Foto boven:
De ‘VolleyHoe?’-oefening laat de jeugd van Castricum kennismaken met de eerste volleybaltechnieken. (Foto: Dick Boon)

Castricum – Ruim tachtig basisschoolleerlingen namen op 20 februari deel aan een sportief evenement in het teken van de Olympische Spelen. Ze konden er deelnemen aan handbal, basketbal, korfbal, hockey en volleybal. Voor laatstgenoemde sport zorgden de jeugdleden van Croonenburg. In de feestelijk aangeklede zaal hingen slingers en ballonnen klaar bij vier onderdelen waar de kinderen in roulatie razendsnel kennis maakten met leuke varianten van volleybal.

In de feestelijk versierde zaal werd hard geoefend met de Ballonvolley tijdens de ‘Olympische Spelen’. (Foto: Dick Boon)

De Ballonvolley was de volleybalvorm waar iedereen op een verjaardag al wel eens kennis mee had gemaakt, maar nu dan met een echt volleybalnet ertussen. Bij het mysterieuze Blindvolley moest goed worden opgelet, omdat elk moment de bal van de andere kant over de grote mat kon vliegen. Bij de Smashvolley kon vanaf grote hoogte punten worden gescoord. En bij de ‘VolleyHoe?’ werden de slimme tips voor het echte volleybal uitgelegd en direct geoefend, met verbluffend resultaat. Na afloop kregen alle deelnemers een flyer, waarop niet alleen staat hoe je je precies kunt aanmelden voor proeftrainingen in de zaal, maar ook hoe je rond de meivakantie Beachvolleybal kunt meemaken op het eigen beachcomplex van Croonenburg naast atletiekvereniging AVC aan de Zeeweg.