Volksdansvereniging Igram viert vijftigjarig jubileum

Castricum – Vijftig jaar geleden besloten de twee Castricumse volksdansverenigingen Koningsbosch en Tarantella op te gaan in een nieuwe volksdansvereniging. Dit was op 18 september 1971. Geboortekaartjes werden verstuurd: de nieuwe vereniging kreeg de naam ‘Igram’ (Servisch voor ‘ik dans’) en was gezond van lijf met tachtig leden.

Anno 2021 is Igram nog steeds gezond van lijf en telt inmiddels honderdtien leden, verdeeld over vijf dansgroepen. De vereniging kent een trouwe aanhang van leden van het eerste uur als ook van nieuwkomers, van beginnende dansers en gevorderden, van Castricummers en dansers uit de omringende gemeenten. Allemaal liefhebbers van de internationale dans en wereldmuziek.

Instuif

Het jubileumjaar wordt op 22 augustus geopend met een feestelijke instuif voor de leden. Gedurende het jaar worden speciale dansactiviteiten georganiseerd met ter afsluiting een bijzonder optreden van het internationale dansensemble Paloina uit Amsterdam. Alles natuurlijk coronaproof.

Ben je nieuwsgierig geworden? Houd je van muziek en dansen en wil je wat meer bewegen en fit blijven? Kom gerust eens kijken. De lessen worden op maandagavond, dinsdagavond en donderdagochtend gegeven. Vooral op dinsdagavond kun je als beginnende danser terecht. Op de website www.igram.nl vind je alle informatie. Je mag ook bellen naar 0251 655148. (Foto: aangeleverd)