Volkers komt zes seconden te kort

Akersloot – Mountainbiker Lars Volkers uit Schagen is donderdagavond de snelste gebleken in de wekelijkse tijdrit op sportcomplex De Cloppenburgh. Dat Henk Verdonk junior – de houder van het parcoursrecord – en Dave van Kuilenburg ontbraken op de startlijst, was voor Lars Volkers de reden om vol te gaan voor het baanrecord, zonder zich te hoeven focussen op zijn rivalen. Hij kwam echter zes seconden te kort om het baanrecord te heroveren.

De toptijd van 49.01 minuut over de tien omlopen staat sinds een paar weken op naam van de nu afwezige Egmonder Henk Verdonk junior. Hij pakte het op zijn beurt juist af van Lars Volkers, die de vorige beste tijd van 49.34 minuut op zijn naam had staan. Een verbetering dus met ruim een halve minuut. Het blijft steeds weer de vraag hoeveel rek er nog zit in die snelste tijd van het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement.

In de wetenschap dat Lars Volkers vorige week nog een tijd van 31.11 minuut wist af te drukken op het rondje Schoorl, mag afgeleid worden dat hij er nu mentaal en fysiek klaar voor was om tot het uiterste te gaan. Met een nog nooit gerealiseerde openingsronde van 4.49 minuut leek Volkers af te stevenen op een verpulvering van het bestaande record. Maar doordat zijn tijden wat opliepen en Vincent Beentjes, zoals altijd en nu in het bijzonder, in goeden doen was, bleef het spannend tot het eind. Een klein slippertje zou immers al roet in het eten kunnen gooien voor één van beiden.

Uiteindelijk bleef Volkers slechts zes seconden verwijderd van de toppositie in het KPB-snelheidsklassement. Naast Volkers bleken ook Vincent Beentjes, Ben Visser en Floris van Woesik sneller gereden te hebben dan hun snelste tijd ooit op dit parcours.

Uitslag:

1. Lars Volkers, Schagen (49.07 min, PR); 2. Vincent Beentjes, Castricum (49.55 min, PR); 3. Ben Visser, Heiloo (50.42 min, PR); 4. Koen Konst, Castricum (52.30 min); 5. Floris van Woesik, Krommenie (53.03 min, PR); 6. Pieter Bak, Krommenie (54.47 min); 7. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee (54.55 min); 8. Alex Hageman Limmen (56.19 min) 9. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef (57.21 min); 10. Jeroen Harm, Egmond aan Zee (58.02 min).