Volewijckers kansloos: FC Castricum stap vooruit

Castricum – De pas de deux is een dans voor twee personen. Bekende voorbeelden zijn Odette-Odille en Siegfried uit het Zwanenmeer, Blue Bird uit Doornroosje en de Suikerboonfee en de prins uit De Notekraker. Op het hoofdveld van FC Castricum dansten twee spitsen zaterdagmiddag met hun hoofd. Nadat Jhamarley Landtow door Joep Kornblum van de bal was geknikkerd, kopte Joris Peijs terug op Elario Zweet. Doelman Mitchel Vincken was kansloos en zag De Volewijckers uiteindelijk met een 2-1-nederlaag aan de broek terugreizen naar Amsterdam-Noord.

Door PR-commissie FC Castricum

Dat was een terechte uitslag en betekent voor FC Castricum een flinke stap vooruit richting lijfsbehoud in de derde klasse A. Beide ploegen kregen voor rust een paar kleine kansen, die niet werden benut. Totdat Vincken verkeerd inspeelde en Joris Peijs opeens zag opduiken: 1-0. Na de inkopper van Elario Zweet leek het eenzijdige duel beslist. Dat was een misvatting voor het legioen. In de 70e minuut raakte doelman Lars Beukers het overzicht even kwijt. Hij tikte de bal in zijn eigen doel. 2-1. Het offensief dat daarop volgde, leverde niets meer op. Met dank aan met name Wouter Bruines die met zijn telescoopbenen Damien Simson voortdurend te snel af was. De gespierde spits van De Volewijckers grossierde in steekballen, tikkies terug, hakballen enzovoorts. Bruines en zijn verdediging liet zich echter niet kennen en zag tot zijn genoegen hoe Simson zichzelf uit de wedstrijd speelde. Volgende week speelt FC Castricum uit tegen OSV. Dit duel begint om 12.00 uur.