Vogelwerkgroep start nieuw seizoen met jeugdbijeenkomst

Castricum – In dorpshuis De Kern vindt zaterdag de eerste jeugdbijeenkomst plaats in het nieuwe seizoen van Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland. Al een aantal jaren organiseert deze organisatie vogelkijkexcursies voor de jeugd. Minimaal twee ervaren vogelaars begeleiden deze excursies. Voorafgaand aan de eerste excursie (4 september) kunnen de jeugdleden zaterdag met elkaar kennismaken.

De najaar-excursies staan in het teken van de vogeltrek. De deelnemers brengen onder meer een bezoek aan het vogelringstation Castricum, de Vinkenbaan. In de winter worden braakballen geplozen of worden vogels gefotografeerd of getekend. Ook gaan de leden op zoek naar bosuilen. In het voorjaar zijn er een weidevogel- en een zangvogelexcursie. Het seizoen wordt afgesloten met een excursie huiszwaluw- en boerenzwaluwen tellen. Een gevarieerd programma dus. De excursies (doorgaans op de fiets) zijn meestal op de tweede zondagochtend van de maand, van 09.00 tot 11.30 of 12.00 uur. Het vertrek- en eindpunt is steeds achter het NS-station van Castricum.

Jeugdige vogelaars die op zaterdag 27 augustus willen deelnemen aan de kennismakingsbijeenkomst van 13.00 tot 14.30 uur dienen zich vooraf per e-mail (jongerenexcursies@vwgmidden-kennemerland.nl) aan te melden. Op 4 september bezoeken de deelnemers de waterberging Noorderveld, vlakbij Heemskerk. Hier kijken ze naar soorten eenden, steltlopers, weidevogels en welke vogels op weg zijn naar hun overwinteringsgebied in het zuiden. Wil je mee? Meld je dan via www.vwgmidden-kennemerland.nl/jeugdvogelclub aan voor deelname. (Foto: Pixabay)