Vogelrijk Nederland gezien door de lens van een fotograaf

Op zaterdagmiddag 17 november houdt de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland in samenwerking met PWN een lezing met beelden onder de titel: ‘Vogelrijk Nederland gezien door de lens van een fotograaf’.

De lezing wordt verzorgd door Roy de Haas en vindt plaats in Bezoekerscentrum De Hoep aan de Johannisweg 2 in Castricum, aanvang: 14.00 uur. De lezing is gratis voor leden van de vogelwerkgroep, niet leden betalen drie euro. Er kunnen 114 mensen in de zaal.

Roy de Haas is een gerenommeerd fotograaf. Al ruim 30 jaar reist hij samen met zijn vrouw Anja de hele wereld af op zoek vooral naar zeldzame vogels, maar ook expedities naar gorilla’s en chimpansees. Maar uiteraard is er ook veel materiaal uit Nederland, veelal gefotografeerd uit schuilhutten om de vogels zo min mogelijk te verstoren. Van veel van deze reizen geeft hij boeiende lezingen door het hele land. Op 17 november geeft hij voor de Vogelwerkgroep een lezing over algemene en minder algemene vogels in Nederland (vaak dient de auto ook als schuilhut) van o.a. Texel, Oostvaardersplassen, Naardermeer, Veluwe, Marken en Arkemheen. Tips and tricks voor fotografen zullen uiteraard ook gegeven worden tijdens de lezing. Tevens is er de gelegenheid om diverse literatuur (determinatiegidsen o.a.) in te zien die door hem meegenomen wordt. (Foto: Roy de Haas)