Vogelkenner Marcel Boer houdt lezing in dorpshuis De Kern

Castricum – Op zaterdag 20 januari houdt vogelkenner Marcel Boer op uitnodiging van de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland een lezing in dorpshuis De Kern aan de Overtoom 15. Hij is schrijver en publicist van artikelen en boeken (KNNV) over vogels. Dezelfde lezing was eerder een succes bij Vogelwerkgroep Amsterdam en IVN Purmerend.

Boer werkte na een opleiding in landbouw en veeteelt in de bio- en levensmiddelenindustrie in Italië, Duitsland en Nederland. Hij is al zijn hele leven een enthousiaste vogelaar en sinds 2003 vogelgids voor Vogelbescherming Nederland bij bezoekerscentrum De Poelboerderij in het Wormer-en Jisperveld. Als medewerker van de werkgroep Roofvogels en Uilen van de Vogelwacht Zaanstreek inventariseert en beschermt hij mede de roofvogels en uilen in en rond dit prachtige 2300 hectare grote natuurgebied.

Het hele jaar organiseert de Vogelbescherming vaarexcursies rond de verschillende thema’s uit de boeken met Marcel Boer als gids. Na afloop kunnen deelnemers de boeken kopen en laten signeren. De opbrengst van de boeken is voor Vogelbescherming Nederland. De lezing begint om 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur) en is gratis toegankelijk voor leden van de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland. Overige belangstellenden betalen 3 euro. Koffie en thee kunnen alleen per pinbetaling worden afgerekend.

Op de foto:
Torenvalkjongen in kast bij bezoekerscentrum De Poelboerderij in Wormer- en Jisperveld. (Foto: Marcel Boer)