Voetbalvereniging Limmen definitief veilig na winst op Bergen

Limmen – Al heel snel in de wedstrijd lag zondag de bal in het netje, maar dan in het voordeel van Bergen. In de derde minuut kwam de spits alleen voor keeper Glorie en schoof de bal mooi binnen.  Nog geen minuut later schoot Job Min de gelijkmaker bijna binnen. Het scheelde 10 centimeter.

Door Willem Koot (vv Limmen)

Uit een vrije trap van Peemen kopte Miettinen voor op Stan Donker, die de bal hoog in het dak knalde: 1-1  Een lange bal van Björn Valkering kwam bij Mees Duinmeijer. Met een schitterende beweging zette hij Stan voor doel, die met het hoofd raak kopte. En vlak voor de rust werd het 3-1. Een mooie voorzet van Mees Duinmeijer belandde bij Jacco de Jong. Hij zette voor en gaf Mika een niet te missen kans die hij ook benutte. In de 55e minuut werd het 4-1 uit een snelle counter. Jacco de Jong trok voor op Stan die zijn hattrick voltooide.

Toch maakte Bergen het nog spannend. Een kwartier voor tijd kopte Bergen uit een voorzet de 4-2 binnen. Maar aan alle twijfels maakte Stan een eind. Uit een mooie voorzet van Joeri Admiraal scoorde Stan wederom met zijn linkerbeen, zijn vierde in deze wedstrijd. Stan staat altijd op de goede plaats. Ook een goede waardering voor het spel van Mees Duinmeijer. De jongeling speelde een perfecte wedstrijd en Stan kreeg een publiekswissel door zijn vier doelpunten. Volgende week wellicht uit of thuis tegen De Rijp. Het dorp zit schijnbaar vol vanwege een markt. We zullen zien wat de KNVB er van bakt. Afwachten dus. Eén ding is zeker. We kunnen niet meer degraderen!

Pupil van de week Sem Stekelenburg pakt de bal voor de goed fluitende scheidsrechter Mariska Overtoom. (Foto: Willem Koot)