Voedselpakkettenactie voor gezinnen

Katholieke en protestantse kerken in Limmen zetten zich in

Limmen – De Diaconie van de Protestantse Kerk in Limmen en de werkgroep Caritas van de Corneliusparochie gaan zich inzetten om voor een aantal gezinnen in Limmen met Pasen een voedselpakkettenactie te organiseren. Ze sluiten daarmee aan bij een regionaal initiatief van de Alkmaarse Raad van Kerken.

In de weken voorafgaand aan Pasen zal een beroep worden gedaan op inwoners van Limmen om levensmiddelen en attenties voor kinderen en volwassenen in te leveren. Het gaat daarbij om houdbare levensmiddelen. Geschikt zijn bijvoorbeeld kaas (in plastic geseald), vlees in blik, allerlei soorten pasta´s en pastasauzen, rijst, koffie, koffiemelk, thee, suiker, broodbeleg, knabbeltjes, kruiden in potjes, muesli, enzovoort. Alcoholische dranken zijn niet geschikt. Ook allerlei toiletartikelen (bijvoorbeeld tandenborstels, tandpasta, scheerspullen, zeep, deodorant), handdoeken en washandjes, theedoeken, kleur- en knutselboeken, stickerboeken (geen speelgoed) zijn van harte welkom.

In eerste instantie was het de bedoeling om de artikelen in te leveren op zondag 22 en 29 maart ’s ochtends voor de kerkdienst. Aangezien de kerkdiensten door de maatregelen rond het coronavirus niet zullen doorgaan, wordt verzocht om de artikelen neer te zetten in de Mariakapel van de Corneliuskerk. De kapel is dagelijks geopend. De Diaconie en werkgroep Caritas van beide kerken zullen met de verzamelde goederen op 1 april de pakketten gaan samenstellen en daarna verspreiden. Hulp bij het samenstellen wordt op prijs gesteld.

De actie valt samen met de samenwerking die is ontstaan met kringloopwinkel Keer op Keer. Bij alle voedselpakketten zal ook een waardebon van 20 euro worden toegevoegd die te besteden is bij de kringloopwinkel.

Informatie: Diaconie van de Protestantse Kerk Limmen, Margreet Denekamp tel: 5052871 Werkgroep Caritas Corneliusparochie, Matthé Mooij tel: 5053054. (Foto: Johan Olling op Facebook)