‘Voce’ in atelier Bakkum met optreden van Hitchmen

Bakkum – Op 8, 9 en 10 december en de vrijdagen tot 12 januari is de expositie ‘Voce’ van 13.00 tot 18.00 uur te beleven bij het atelier van Marina Pronk en Sabrina Tacci aan de Van Oldenbarneveldweg 32. Marina: ,,Voce betekent stem en die willen we laten horen. Wij juichen diversiteit toe en dragen cultuur een warm hart toe. Onze deur staat open voor iedereen die zich wil warmen aan fijn gezelschap, een warme kop koffie of thee, de kleuren of vorm van ons werk of de klanken van onze muziek. Iedereen is welkom!’’

(Foto: Sabrina Tacci)

Sabrina’s ‘voce’ komt tot leven in de 22 monumentale schilderijen van haar tarot-serie. In 2009 schilderde de van oorsprong Italiaanse schilderes haar interpretatie van de 22 tarotkaarten van de grote arcana. Dit resulteerde in een indrukwekkende, kleurrijke en diverse serie schilderijen met een oneindige symboliek. In de nieuwe expositie staan ‘Justitia’, ‘Eldjablo’, ‘The Hierophant’ en ‘Le Baleleur’ uit deze serie centraal, waarbij ze de meerstemmigheid van de sopraan, tenor, alt en bas verbeelden. Geïnspireerd op haar tarotserie startte Sabrina twee jaar geleden met het schilderen van haar handmade Tacci tarotdeck. Sabrina voelt zich meer thuis in groot werken en dit project was dan ook een enorme maar heerlijke uitdaging. Nu is het klaar en is haar tarotdeck voor het eerst te zien in de expositie ‘Voce’.

Livemuziek

Op zondag 10 december is er, zoals elk tweede weekend van de maand, live muziek te beluisteren in het atelier van Marina & Sabrina. Ditmaal treedt het 12-koppige koor Hitchmen op.  De eigen stem of voce doet ertoe en de uitdaging zit in een klinkende samenzang van de vier zangstemmen; sopraan, alt, tenor en bas. De kleine en enthousiaste groep zangers is gespecialiseerd in Americana muziek. Americana is afgeleid van authentieke country, folk en blues maar dan in een modern jasje. Het repertoire van Hitchmen is zeer divers. Zo vertolken ze bijvoorbeeld ‘Ain’t no sunshine’ en ‘Go your own way’ maar ook ‘If I were you’ en ‘One voice’. Het optreden is verdeeld over twee sets, waarvan de eerste start om 15.30 uur en de tweede om 16.30 uur begint. Als altijd is de toegang, een natje en een droogje gratis en een vrijwillige bijdrage voor de muziek wordt bijzonder gewaardeerd.