Vlaggenschip SV Vredeburg fier aan kop

Limmen – Op donderdag 9 november speelde het eerste team van SV Vredeburg een bondsduel bij Bergen 1. Op vrijdag 10 november werkten de schakers ronde zeven van de interne competitie af.

Kopman Luc Janssen was ervan overtuigd dat hij een remisestelling in handen had. Het kleine valletje dat hij bedacht had, stelde immers niet veel voor… Toch tuinde zijn tegenstander er in: een vol punt! Ook de ijzersterke Bob Stolp was goed voor een overwinning. Een positioneel voordeeltje werd in het eindspel met veel geduld en zorgvuldigheid keurig uitgebouwd. Barry Blekemolen wist eveneens een zege te boeken. Zitvlees en onverzettelijkheid waren hier bepalend. Omdat Bert en Sandra Hollander en Ed Stolp niet verloren, kwam uiteindelijk een 4,5-1,5 zege op het scorebord. Daarmee is het vlaggenschip van Vredeburg na twee zeges de fiere koploper in de tweede klasse A.

Interne competitie

In de interne competitie wist de Fransman Cédric Lagarrigue het Luc Janssen knap lastig te maken. Toch wist Janssen in het diepe eindspel met een dame en een toren de witte koningstelling binnen te dringen en een matnet te weven. Bert Hollander rekende vlot af met Samer Al Rayes die een mooi offer op de zevende rij niet te boven kwam. Als geen ander is Barry Blekemolen in staat de rug te rechten tijdens een partij en een matige opening toch te transformeren naar een gewonnen stelling. Tegen Harold Ebels lukte dat wederom, vooral door de open lijnen in de richting van de kwetsbare witte koning. Nico Pepping zorgde voor een tropische verrassing door te winnen van de doorgaans sterkere Harry Levering. Pepping haalde in het middenspel een paard op tegen een pion en maakte in het vervolg geen verkeerde keuzes meer.

Complex

Hidde Ebels was te sterk voor Jaap-Jan Min. Hetzelfde gold voor Hans de Goede ten opzichte van Marcel Wester. De stelling in de partij tussen Bert van Diermen en Jan Brantjes was zo complex dat beiden de velen mogelijkheden niet meer doorgerekend kregen. De remise voelde als bevrijding! Met recht was Joke Mooij trots op het feit dat zij pas na anderhalf uur schaken verslagen werd door de sterke nieuwkomer Peter Zeeman. In een leuke partij rekende Robin Rommel, na een Italiaanse opening en een lekkere koningsaanval, af met Jeroen van Vliet. Marlies Sturk bleef zoeken naar de beste verdediging. Ondanks een stuk voorsprong vond Adri Beentjes daardoor niet de weg naar de winst. Remise was het resultaat. Komende vrijdag speelt Vredeburg 2 een bondsduel bij Castricum 2. De overige schakers staan dan paraat voor de achtste ronde van de interne competitie.