Vlag in top bij wooncomplex Duc van Tol

Limmen – In navolging op de vlaggenmast in het Heer Derckplantsoen in Akersloot in april 2018, bood huurdersvereniging Li-Ak van Kennemer Wonen de bewoners van het complex Duc van Tol in Limmen een vlaggenmast aan.

Bewoonster Thea Rosier, tevens secretaris van de huurdersvereniging HVW, licht toe: ,,Het complex bestaat uit achttien sociale en energie neutrale huurwoningen. Er wonen hier zowel jongeren als ouderen erg naar hun zin.” Gerda Kuyper, voorzitter van Li-Ak, vult haar aan: ,,Ook nu is de vlaggenmast een welkomstgeschenk van de huurdersvereniging aan de bewoners. Daarvan zijn Jan en Yvonne Valkering bereid gevonden om het beheer op zich te nemen.”

Uiteraard mochten Jan en Yvonne voor het eerst de vlag hijsen. Dat gebeurde zaterdag rond de middag, nadat het einde van een flinke regenbui werd afgewacht. Yvonne: ,,Wij zijn voor het beheer benaderd door Gerda en hopen nog vaak bij lief en leed te mogen vlaggen. De sfeer en saamhorigheid in ons complex zijn overigens erg goed. Een keer per jaar houden we een barbecue en we hebben een buurt-app waar veel gebruik van wordt gemaakt.” (Tekst en foto: Hans Boot)