Vitesse wint ook thuis afgetekend tegen nummer twee AGB: 3-0!

Castricum – Er lijkt wel geen maat meer te staan op Vitesse. Uit werd AGB in een moeilijke wedstrijd heel verrassend met 1-3 verslagen en ook in eigen huis was Vitesse uiterst effectief, stond verdedigend als een onneembare vesting en stond zelfs opnieuw geen tegentreffer toe.

Door PR-commissie Vitesse ‘22

Na vier klinkende zeges uit evenzovele topduels kan er toch echt wel naar boven worden gekeken. Want op de ranglijst deelt Vitesse nog steeds de derde plaats met AFC’34 met twee punten achterstand op AGB en bovendien staan beide ploegen samen ook aan de kop in de derde periode. Vitesse krijgt dus zelfs zicht op de deelname aan de nacompetitie! Wie had dat verwacht bij de start van deze competitie!?

Vitesse moest aantreden zonder de geblesseerde Milo Cremers. Hij werd in het hart van de verdediging prima vervangen door Ron Scheffer. Vitesse startte voortvarend en in de 6e minuut was het al raak. Keeper Selattin Dagasan wist een schot van de op rechts doorgebroken Rik Beentjes nog net te keren, maar in de rebound viel de bal voor de voeten van spits Max Lodewijks die hard binnenschoot: 1-0.

Daarna had AGB met veel handige voetballers in de gelederen een duidelijk veldoverwicht, maar werd het team in de meeste persoonlijke duels afgetroefd. En in de counters liet Vitesse zien dat verdediging van AGB niet het sterkste deel van de ploeg is. De 2-0 leek na een combinatie tussen Luuk ten Broek en Martijn Kuijs al te gaan vallen, maar de paal bracht redding voor de Amsterdammers. Na een klein half uur spelen was het alsnog raak. Uit een corner vanaf rechts van Joey van Esveld kon Rick Poel á la Milo Cremers voorbij de tweede paal de bal keihard binnenkoppen: 2-0. Niet veel later was Max Lodewijks zelfs dichtbij zijn tweede treffer, maar de keeper wist de vrije trap te keren.

Tweede helft

Na rust kwam AGB getergd het veld op en met de wind in de rug ging het op zoek naar de aansluitingstreffer. Toch waren de eerste kansen kort na rust voor Vitesse. Eerst kwam Joey van Esveld plotseling in vrije schietpositie rond randje strafschopgebied, maar hij raakte de bal niet helemaal lekker. En vier minuten later ging een volgende mogelijkheid op een 3-0-voorsprong verloren. Daarna was het voornamelijk verdedigen voor Vitesse, maar dat gaat de ploeg de laatste weken héél goed af. Alleen met indraaiende corners wist AGB gevaarlijk te worden, want echt uitgespeelde kansen waren er niet of nauwelijks te noteren.

Halverwege de tweede helft viel de 3-0 alsnog. Joey van Esveld brak op links door. Zijn schot op doel vanaf de zijkant kwam via de benen van een paar verdedigers voor de voeten van de vrij voor doel staande Luuk ten Broek terecht die beheerst scoorde. Mede daardoor werd de irritatie bij de Amsterdammers nog groter en het wachten was eigenlijk op een eerste rode kaart. Die werd een kwartier voor tijd ook getrokken toen Luuk ten Broek bij een uitbraak over rechts onderuit werd geschoffeld. Ook met tien man bleef AGB desondanks en mede door de aanmoedigingen van heel wat meegereisde supporters tevergeefs op zoek gaan naar een eretreffer. Maar Vitesse bleef verdedigend heel eenvoudig op de been!

Het enige gevaar van AGB vormden zondagmiddag de indraaiende corners. Deze werd prima gepareerd door keeper Tom Laan. (Foto: aangeleverd)